impozite-taxe-ploiesti-spfl.jpg

Anul 2019 vine cu o veste bună. Taxele și impozitele locale nu vor fi majorate, acestea fiind indexate numai cu indicele de inflației, de 1,34. Programul de lucru la Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești va fi reluat pe 3 ianuarie.

Programul de încasare a impozitelor și taxelor locale pentru anul 2019 va începe, însă, din data de 07 ianuarie 2019, ora 8.00. 

„În cazul în care verificările vor fi finalizate mai devreme, asa cum s-a întâmplat și anul trecut, vă vom anunța și vom începe programul de colectare imediat .În perioada 03 -04 ianuarie 2019, se pot achita la toate casieriile instituției noastre amenzile în 15 zile și taxele judiciare de timbru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Toate celelalte activități cu publicul ale instituției, inclusiv depunerea cererilor pentru certificatele de atestare fiscală și eliberarea acestora, depunerea de declarații fiscale, se vor desfășura după programul normal, începând cu data de 03 ianuarie”, a anunțat SPFL Ploiești.

Citește și: Cât va fi impozitul în 2019 pentru un apartament cu două camere din Ploiești - proiect

Vestea bună este că în 2019 nu vor crește impozitele și taxele locale, ci aceste dări vor fi indexate numai cu indicele de inflație. Astfel, dacă pentru un apartament cu două camere, în 2018, impozitul a fost de 135 de lei, în 2019 suma datorată la bugetul local va fi de 137 de lei. (Hotărâre privind taxele și impozitele din 2019, la Ploiești)

Ploieștenii vor beneficia totodată de bonificație de 10% dacă achită impozitele și taxele locale integral, până la data de 31 martie.

Citește și: Zeci de clădiri impozitate cu până la 500%, în 2019. Pe listă figurează și fosta Casa Căsătoriilor

Atenție, însă! Tot din 2019, proprietarii mai multor imobile aflate într-o stare avansată de degradare vor trebui să suporte supraimpozitarea, care poate ajunge și de 500%.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.