pasapoarte-romania-prahova.jpg

Numărul pașapoartelor eliberate în Prahova de la începutul anului până la data de 1 decembrie 2018 a fost mai mare față de totalul înregistrat pentru întreg anul 2017.

Anul 2018 a venit la pachet cu o serie de modificări legislative cu privire la eliberarea pașapoartelor. Principala modificare intrată în vigoare a vizat creșterea valabilității pașaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Anul 2018 a mai adus ca noutate modificarea condițiilor în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar. Acest tip de pașaport se eliberează într-un termen ce nu poate depăși 3 zile lucrătoare, numai în situații excepționale. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Pleci în străinătate? Detalii cu privire la eliberarea pașapoartelor. Program de lucru prelungit în Prahova

Astfel, pașaportul poate fi eliberat în regim de urgență numai din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea pașaportului simplu electronice.

Cert este că, în perioada 1 ianuarie 2018 - 1 decembrie 2018 au fost eliberate 47.560 de pașapoarte, față de 40.855 de pașapoarte eliberate pe parcursul întregului an 2017.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.