fbpx

taxe-scutire-impozit-ploiesti-2019.jpg

Primăria Ploiești, prin Serviciul Public Finanțe Locale, a fundamentat un proiect legat de viitoarele taxe și impozite care vor fi percepute în municipiu, în 2019. Proiectul, care va fi supus votului într-o ședință de Consiliu Local, include și o listă cu ploieștenii care vor beneficia, anul viitor, de scutiri de la plata dărilor la bugetul local.

Din start trebuie spus că proiectul de hotărâre prevede menținerea acordării de bonificații de 10% pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie, a sumelor aferente impozitelor și taxelor locale pentru clădiri, terenuri și autoturisme.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cât privește scutirea pentru plata impozitelor și taxelor locale aceasta se va aplica în primul rând persoanelor care au un venit mai mic sau egal cu 650 de lei.

Scutirea se va acorda pe baza unei cereri temeinic justificată, depusă de contribuabil până la data de 31 martie 2019. Locuința deținută la adresa de domiciliu pentru care se acordă scutire de la plata impozitului pe clădire trebuie să îndeplinească anumite condiții.

scutire-taxe-impozite.jpg

La Ploiești, potrivit proiectului care va fi supus dezbaterii, se mai acordă scutire pentru plata dărilor în cazul persoanelor orfane aflate în evidența autorității tutelare.

Totodată, proiectul de hotărâre mai vizează acordarea de scutire la plata impozitului pe clădire și pe terenul de sub construcție în cazul clădirilor clasate ca monument istoric, aflate în proprietatea persoanelor fizice. Scutirea se acordă pe baza documentelor justificative.

Potrivit aceluiași proiect, se mai acordă scutire la plata impozitelor și taxelor locale pentru persoanele internate care au domiciliu permanent în centrele de îngrijire pe perioadă nedeterminată.

Proiectul mai prevede și acordarea de scutiri pentru plata dărilor la bugetul local și în cazul altor contribuabili.

scutire-impozite-taxe-ploiesti-2019.jpg

proiect-ploiesti-2019.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg