taxe-scutire-impozit-ploiesti-2019.jpg

Primăria Ploiești, prin Serviciul Public Finanțe Locale, a fundamentat un proiect legat de viitoarele taxe și impozite care vor fi percepute în municipiu, în 2019. Proiectul, care va fi supus votului într-o ședință de Consiliu Local, include și o listă cu ploieștenii care vor beneficia, anul viitor, de scutiri de la plata dărilor la bugetul local.

Din start trebuie spus că proiectul de hotărâre prevede menținerea acordării de bonificații de 10% pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie, a sumelor aferente impozitelor și taxelor locale pentru clădiri, terenuri și autoturisme.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cât privește scutirea pentru plata impozitelor și taxelor locale aceasta se va aplica în primul rând persoanelor care au un venit mai mic sau egal cu 650 de lei.

Scutirea se va acorda pe baza unei cereri temeinic justificată, depusă de contribuabil până la data de 31 martie 2019. Locuința deținută la adresa de domiciliu pentru care se acordă scutire de la plata impozitului pe clădire trebuie să îndeplinească anumite condiții.

scutire-taxe-impozite.jpg

La Ploiești, potrivit proiectului care va fi supus dezbaterii, se mai acordă scutire pentru plata dărilor în cazul persoanelor orfane aflate în evidența autorității tutelare.

Totodată, proiectul de hotărâre mai vizează acordarea de scutire la plata impozitului pe clădire și pe terenul de sub construcție în cazul clădirilor clasate ca monument istoric, aflate în proprietatea persoanelor fizice. Scutirea se acordă pe baza documentelor justificative.

Potrivit aceluiași proiect, se mai acordă scutire la plata impozitelor și taxelor locale pentru persoanele internate care au domiciliu permanent în centrele de îngrijire pe perioadă nedeterminată.

Proiectul mai prevede și acordarea de scutiri pentru plata dărilor la bugetul local și în cazul altor contribuabili.

scutire-impozite-taxe-ploiesti-2019.jpg

proiect-ploiesti-2019.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.