fbpx

executie-cheltuieli.jpg

Finalul de an vine cu o veste proastă. Mai multe instituții publice din subordinea Consiliului Județean Prahova nu au reușit să cheltuiască sumele aferente capitolului de dezvoltare.

Dacă la capitolul funcționare, mai toate instituțiile au reușit să acopere cheltuielile, în principal cele salariale, când vine vorba de capitolul dezvoltare, lucrurile stau cu totul invers.

La fel ca în anii trecuți, deși au fost prevăzuți bani pentru diverse investiții, modul de cheltuire a banilor rămâne o problemă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Consiliul Județean Prahova a fost prima instituție care a sancționat lipsa investițiilor, prin aprobarea unei noi organigrame.

Citește și: Două posturi de conducere de la Consiliul Județean Prahova, desființate pentru lipsa de investiții - VIDEO

Situația însă se regăsește și la alte instituții din subordinea Consiliului Județean Prahova, inclusiv la spitalele din subordine, dar și la diverse instituții de cultură.

Pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Județean Prahova se va afla un proiect privind execuția la data de 30 noiembrie, proiect care reflectă situația actuală. (Vezi AICI proiectul).

Astfel, de exemplu, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, veniturile și cheltuielile secţiunii de dezvoltare la 30 noiembrie 2018 au fost stabilite la 84.000 lei, realizându-se încasări, respectiv plăţi în sumă de 25.340 lei, la această dată, adică în procent de 30,16%.

Trebuie precizat însă și faptul că pentru o serie de proiecte, procedurile sunt extrem de grele, plecând de la faptul că trebuie realizate studii de fezabilitate, proiecte tehnice, iar procedura de licitație nu este întotdeauna cea mai simplă, fiind în multe cazuri contestată.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg