fbpx

florin-petrache-768x432.jpg

Curtea de Apel Ploiești a dublat pedeaqpsa inițială primită de fostul director al Direcţiei de Gestiune Patrimoniu din Primăria Ploieşti, Florin Petrache, trimis în judecată de DNA pentru infracţiunea de luare de mită. Activitatea acestuia în instituție încetează, oficial, astăzi.

Judecătorii l-au condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, față de opt luni cât a fost sentința inițială. 

Petrache a fost găsit  vinovat de infracţiunea de primire de foloase necuvenite, în urma unui dosar instrumentat de procurorii DNA din Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De la începutul anchetei, Petrache a fost suspendat din funcția deținută în Primăria Ploiești, iar în urma acestei decizii irevocabile își încetează de astăzi, oficial, activitatea în această instituție. 

Procurorii anticorupție au susținut că în perioada martie-aprilie 2012, Florin Petrache, în calitate de director al Direcţiei de Gestiune Patrimoniu din Primăria Ploieşti, a pretins de la un om de afaceri, martor în dosar, executarea unor lucrări de amenajare la locuinţa sa şi la un alt imobil, în valoare de 3.785, 64 lei, lucrări care au fost realizate câteva luni mai târziu.

”Ca urmare a primirii acestor foloase, inculpatul a făcut cu celeritate demersurile necesare promovării şi supunerii aprobării Consiliului Local a unui proiect de hotărâre ce privea prelungirea unui contract de asociere încheiat între municipiul Ploieşti şi o firmă la care martorul avea calitatea de asociat, vizând exploatarea în comun a unor panouri publicitare aflate pe terenul aparţinând domeniului public de interes local, precum şi pentru stingerea unui litigiu civil dintre cele două entităţi aflat pe rolul instanţei”, a transmis la acea dată DNA printr-un comunicat oficial. 

Procurorii anticorupţie mai spun că, în lunile aprilie şi mai 2012, Petrache a semnat două documente prin care se renunţa la continuarea acţiunii civile în instanţă împotriva firmei deţinute de respectivul om de afaceri şi se prelungea contractul de asociere cu aceasta, care expira în anul 2013, potrivit romanialibera.ro.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale