fbpx

cladiri-degradate.jpg

Măsura vine în contextul în care Consiliul Local Ploiești a aprobat, încă de la finele anului trecut, o hotărâre prin care s-a stabilit regulamentul care stă la baza sancționării, prin impozitare mai mare, a proprietarilor de clădiri și terenuri neîngrijite. 

Prin hotărârea Consiliului Local Ploiești adoptată în luna noiembrie 2017 s-a aprobat procedura de lucru pentru stabilirea criteriilor de încadrare a imobilelor (clădiri/terenuri) neîngrijite de pe raza municipiului Ploiești.

Mai exact este vorba despre clădirile aflate în stare avansată de degradare ori în stare de paragină, insalubre, cu fațade nereparate, nezugrăvite sau cu geamuri sparte, iar în cazul terenurilor vorbim de suprafețe abandonate ori care sunt neîngrijite.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Impozit majorat de cinci ori pentru clădirile și terenurile lăsate în paragină la Ploiești

În stabilirea impozitului se realizează un punctaj, în funcție de constatările efectuate pe teren (Vezi AICI hotărârea Consiliului Local Ploiești).

La mai bine de un an de la stabilirea criteriilor prin care o clădire sau un teren pot fi catalogate ca fiind în stare de degradare, vor fi luate primele măsuri, dacă propunerea aleșilor locali va primi votul în ședința de astăzi.

Astfel, 32 de clădiri și terenuri au fost identificate ca fiind în stare de degradare. Acestea fac obiectul mai multor proiecte de hotărâri prin care se propune ca, din 2019, impozitul perceput să fie cuprins între 200 și 500% mai mare.

Citește și: Fenomenul graffiti înțeles greșit în Ploiești. Zeci de clădiri vandalizate

Imobilele și terenurile considerate în stare avansată de degradare sunt situate pe străzile Căliman, Cometului, Crișan, Decebal, Elena Doamna, Enăchiță Văcărescu, Eroilor, Ghe. Gr. Cantacuzino, Jepilor, Mărășești, Moș Ion Roată, Nămoloasă, Nucilor, Poligonului, Putna și Bulevardul Republicii, dar și pe străzile Romană, Rudului, Târgoviștei, Tazlău, Timiș, vasile Alecsandri, Vasile Lucaciu și Veniamin Costache.

Foto: Arhivă

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook