cladiri-degradate.jpg

Măsura vine în contextul în care Consiliul Local Ploiești a aprobat, încă de la finele anului trecut, o hotărâre prin care s-a stabilit regulamentul care stă la baza sancționării, prin impozitare mai mare, a proprietarilor de clădiri și terenuri neîngrijite. 

Prin hotărârea Consiliului Local Ploiești adoptată în luna noiembrie 2017 s-a aprobat procedura de lucru pentru stabilirea criteriilor de încadrare a imobilelor (clădiri/terenuri) neîngrijite de pe raza municipiului Ploiești.

Mai exact este vorba despre clădirile aflate în stare avansată de degradare ori în stare de paragină, insalubre, cu fațade nereparate, nezugrăvite sau cu geamuri sparte, iar în cazul terenurilor vorbim de suprafețe abandonate ori care sunt neîngrijite.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Impozit majorat de cinci ori pentru clădirile și terenurile lăsate în paragină la Ploiești

În stabilirea impozitului se realizează un punctaj, în funcție de constatările efectuate pe teren (Vezi AICI hotărârea Consiliului Local Ploiești).

La mai bine de un an de la stabilirea criteriilor prin care o clădire sau un teren pot fi catalogate ca fiind în stare de degradare, vor fi luate primele măsuri, dacă propunerea aleșilor locali va primi votul în ședința de astăzi.

Astfel, 32 de clădiri și terenuri au fost identificate ca fiind în stare de degradare. Acestea fac obiectul mai multor proiecte de hotărâri prin care se propune ca, din 2019, impozitul perceput să fie cuprins între 200 și 500% mai mare.

Citește și: Fenomenul graffiti înțeles greșit în Ploiești. Zeci de clădiri vandalizate

Imobilele și terenurile considerate în stare avansată de degradare sunt situate pe străzile Căliman, Cometului, Crișan, Decebal, Elena Doamna, Enăchiță Văcărescu, Eroilor, Ghe. Gr. Cantacuzino, Jepilor, Mărășești, Moș Ion Roată, Nămoloasă, Nucilor, Poligonului, Putna și Bulevardul Republicii, dar și pe străzile Romană, Rudului, Târgoviștei, Tazlău, Timiș, vasile Alecsandri, Vasile Lucaciu și Veniamin Costache.

Foto: Arhivă


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.