casute-targ-craciun.jpg

Ploieștiul a ratat și în acest an să aibă un spectaculos Târg de Crăciun. De vină ar fi, din câte se pare, o hotărâre de Consiliu Local aprobată la finele lunii noiembrie, prin care taxa de folosință a căsuțelor din lemn a ajuns la 200 de lei /zi.

Anul acesta, zona centrală a Ploieștiului a fost intens iluminată ornamental. Brazii încărcați cu beculețe, elementele ornamentale 3 D, dar și concertele care au loc pe durata sărbătorilor de iarnă pe scena montată la Palatul Culturii sunt numai o parte dintre surprizele pregătite anul acesta de municipalitate. 

Acesta este și motivul pentru care, tot de anul acesta, căsuțele pentru comercializarea produselor tradiționale au fost amplasate în zona centrală. Singurul inconvenient este că nu s-a reușit închirierea lor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O singură căsuță, dintr-un total de 20, era deschisă la Târgul de Crăciun, miercuri noapte, în ajun de Moș  Nicolae. Motivul se pare că ar fi, spun autoritățile, taxa de folosință mult prea mare.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local aprobate la finele lunii noiembrie taxa de folosință este de 200 de lei/căsuță/zi. Mult prea mult spun comercianții, care și-au făcut o serie de calcule și au ajuns la concluzia că, dacă mai adaugă și utilitățile, nu este rentabil să vinzi produse tradiționale la Târgul de Crăciun din Ploiești.

20181204_134920.jpg

20181204_134945.jpg

20181204_134920.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.