blocuri-ploiesti.jpg

Persoanele care solicită o locuință socială din partea Primăriei Ploiești, obligatoriu, trebuie să știe că pe lângă întrunirea unui anumit punctaj pot să riște neadmiterea dosarului în anumite condiții.

Astfel, persoanele care au refuzat de două ori, în cursul aceluiași an unități locative situate în imobile diferite, repartizate prin Hotărâri ale Consiliului Local Ploiești, pierd dreptul de a li se repartiza o altă unitate locativă în anul în curs.

În plus, se arată într-o hotărâre aprobată la Ploiești, sunt îndreptățite să solicite o locuință socială numai persoanele care au domiciliul în Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O altă reglementare vizează faptul că persoanele care au ocupat abuziv o locuință, proprietate a Municipiului Ploiești, pierd dreptul de a se mai înscrie pe lista cu ordinea de prioritate.

Aceeași regulă se aplică și în cazul persoanelor evacuate pentru neplata cheltuielilor aferente chiriei sau întreținerii ori alte motive prevăzute de lege, cum ar fi comportamentul care face imposibilă conviețuirea sau împiedică folosirea normală a locuinței.

Potrivit aceluiași act normativ aprobat la Ploiești, „vor fi depunctate cu câte 50% din numărul total de puncte persoanele care au suferit condamnări în urma unor fapte privind tulburarea liniștii și ordinii publice, pe perioada în care se află sub incidența pedepsei”.

„Vor fi depunctate cu câte 20% din numărul total de puncte familiile ale căror rude de gradul I dețin cu titlul de chiriaș o locuință socială”, se mai arată în actul normativ, prin care se precizează că regula se aplică și în cazul familiilor ale căror rude de gradul I beneficiază de locuințe din fondul public locativ al Municipiului Ploiești.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.