fbpx

blocuri-ploiesti.jpg

Persoanele care solicită o locuință socială din partea Primăriei Ploiești, obligatoriu, trebuie să știe că pe lângă întrunirea unui anumit punctaj pot să riște neadmiterea dosarului în anumite condiții.

Astfel, persoanele care au refuzat de două ori, în cursul aceluiași an unități locative situate în imobile diferite, repartizate prin Hotărâri ale Consiliului Local Ploiești, pierd dreptul de a li se repartiza o altă unitate locativă în anul în curs.

În plus, se arată într-o hotărâre aprobată la Ploiești, sunt îndreptățite să solicite o locuință socială numai persoanele care au domiciliul în Ploiești.

O altă reglementare vizează faptul că persoanele care au ocupat abuziv o locuință, proprietate a Municipiului Ploiești, pierd dreptul de a se mai înscrie pe lista cu ordinea de prioritate.

Aceeași regulă se aplică și în cazul persoanelor evacuate pentru neplata cheltuielilor aferente chiriei sau întreținerii ori alte motive prevăzute de lege, cum ar fi comportamentul care face imposibilă conviețuirea sau împiedică folosirea normală a locuinței.

Potrivit aceluiași act normativ aprobat la Ploiești, „vor fi depunctate cu câte 50% din numărul total de puncte persoanele care au suferit condamnări în urma unor fapte privind tulburarea liniștii și ordinii publice, pe perioada în care se află sub incidența pedepsei”.

„Vor fi depunctate cu câte 20% din numărul total de puncte familiile ale căror rude de gradul I dețin cu titlul de chiriaș o locuință socială”, se mai arată în actul normativ, prin care se precizează că regula se aplică și în cazul familiilor ale căror rude de gradul I beneficiază de locuințe din fondul public locativ al Municipiului Ploiești.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg