202d540b-cf16-425b-9446-8f3eeb0b4b9e (1).jpg

În avans cu câteva zile, activitatea Primăriei Ploiești s-a  mutat în noul sediu, în fosta clădire Petrom din Piața Eroilor. Dacă pentru parter și pentru etajele I - VII au fost găsite întrebuințări, la ultimul etaj al sediului totul a rămas aproape intact ca pe vremea în care clădirea era a Petrom. Aici, într-un spațiu generos ar putea fi amenajat chiar un restaurant, dat fiind faptul că într-o încăpere încă se păstrează aparatura folosită pe vremuri pentru bucătăria care funcționa în clădirea Petrom.

În spațiul în care funcționa bucătăria din clădirea Petrom totul pare intact. Plitele electrice, mai multe chiuvete din inox, dar și spații pentru depozitarea diferitelor feluri de mâncare.... Inclusiv hotele imense nu au fost demontate.

Pe hol, pe o masă tot din inox încă stau așezate ordonat tăvile folosite pe vremuri la servirea personalului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Puțini însă pot descrie cum arăta spațiul central de la etajul VIII al clădirii înainte ca aceasta să fie donată municipalității. Asta și pentru simplu fapt că nu toată lumea ar fi putut pătrunde pe vremuri în clădirea cunoscută sub numele de „La borcan”.

Pentru angajați existau cartele, iar vizitatorii erau obligați să treacă mai întâi să se legitimeze în fața personalului de la pază. De abia după aceea, pe baza unei legitimații, aveai acces în clădire.

Cert este că la etajul VIII există un spațiu generos care, cel puțin acum, nu are nicio întrebuințare. De aici se poate ajunge pe cele două terase ale clădirii, de unde poate fi admirat orașul. 

primaria-ploiesti-bucatarie.jpg

0a051b00-84f5-4b1b-af4d-2e8e9e6bcdb3.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.