fbpx

202d540b-cf16-425b-9446-8f3eeb0b4b9e (1).jpg

În avans cu câteva zile, activitatea Primăriei Ploiești s-a  mutat în noul sediu, în fosta clădire Petrom din Piața Eroilor. Dacă pentru parter și pentru etajele I - VII au fost găsite întrebuințări, la ultimul etaj al sediului totul a rămas aproape intact ca pe vremea în care clădirea era a Petrom. Aici, într-un spațiu generos ar putea fi amenajat chiar un restaurant, dat fiind faptul că într-o încăpere încă se păstrează aparatura folosită pe vremuri pentru bucătăria care funcționa în clădirea Petrom.

În spațiul în care funcționa bucătăria din clădirea Petrom totul pare intact. Plitele electrice, mai multe chiuvete din inox, dar și spații pentru depozitarea diferitelor feluri de mâncare.... Inclusiv hotele imense nu au fost demontate.

Pe hol, pe o masă tot din inox încă stau așezate ordonat tăvile folosite pe vremuri la servirea personalului.

Puțini însă pot descrie cum arăta spațiul central de la etajul VIII al clădirii înainte ca aceasta să fie donată municipalității. Asta și pentru simplu fapt că nu toată lumea ar fi putut pătrunde pe vremuri în clădirea cunoscută sub numele de „La borcan”.

Pentru angajați existau cartele, iar vizitatorii erau obligați să treacă mai întâi să se legitimeze în fața personalului de la pază. De abia după aceea, pe baza unei legitimații, aveai acces în clădire.

Cert este că la etajul VIII există un spațiu generos care, cel puțin acum, nu are nicio întrebuințare. De aici se poate ajunge pe cele două terase ale clădirii, de unde poate fi admirat orașul. 

primaria-ploiesti-bucatarie.jpg

0a051b00-84f5-4b1b-af4d-2e8e9e6bcdb3.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg