ajutoare-incalzire-ploiesti-beneficiari.jpg

Numărul celor care sunt beneficiari ai ajutoarelor de încălzire în Ploiești a scăzut cu aproximativ 4.000 de solicitări comparativ cu situația de anul trecut. Cel puțin așa reiese din datele statistice prezentate de Administrația Serviciilor Social Comunitare (ASSC ) Ploiești.

Anul acesta, la ASSC Ploiești s-au înregistrat 70 de cereri pentru ajutorul de încălzire pentru consumul de curent electric, 217 solicitări pentru ajutorul de încălzire pentru lemne, 3.274 de cereri pentru ajutorul de încălzire pentru gaze și 6.308 cereri pentru ajutorul de încălzire pentru agentul termic. 

Citește și: Ajutoare de căldură la Ploiești. Număr de beneficiari diminuat în urma majorării pensiilor și salariilor

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Comparativ cu anul trecut, numărul cererilor pentru ajutorul de încălzire a scăzut cu 3.989 de solicitări. Unul dintre motive a fost că mulți dintre beneficiarii de ajutoare sociale de anul trecut nu s-au mai încadrat în tranșele de venit stabilite, în contextul în care acestea nu au crescut proporțional cu creșterea salariilor și pensiilor. Prin urmare se constată o scădere semnificativă a numărului de beneficiari. 

Citește și: Ajutoare de căldură la Ploiești. Cum poți beneficia de subvenție

Anul trecut, în evidențele ASSC Ploiești au figurat 107 cereri pentru ajutoare pentru plata facturilor la energia electrică, 315 beneficiari de ajutoare pentru încălzire cu lemne, 4600 de solicitări pentru ajutoarele de încălzire pentru gazele naturale și 8.836 de cereri pentru ajutoarele de încălzire la agentul termic.Prin urmare, dacă anul trecut au fost aproximativ 13.858 de beneficiari de ajutoare pentru încălzire, anul acesta numărul beneficiarilor a ajuns la 9.869.

Citește și: Ajutoarele de căldură ar putea fi majorate. Cât va fi subvenția pentru gaze

De abia la finele lunii noiembrie, potrivit unui proiect de lege ajuns la Senat s-a propus ca ajutorul pentru gaze naturale să se majoreze cu peste 60%, iar valoarea ajutorului pentru combustibili solizi sau petrolieri ar urma să se ajusteze cu peste 120%.Până atunci însă, aproximativ 4.000 de ploieșteni au ieșit din evidențe ca beneficiari ai ajutorului de încălzire din sezonul de iarnă 2018 - 2019.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.