fbpx

e9f9df22-a240-46df-af66-e95a3deaf5c4.jpg

Zilnic primim imagini cu Ploieștiul sufocat de gunoi. De cele mai multe ori acuzăm societatea de salubrizare Rosal, SGU sau Primăria Ploiești. 

Vorbind doar despre ei, adevărul ar fi spus doar pe jumătate. Mizeria din oraș este ”opera” unora dintre noi.

A devenit evident că programul de colectare nu mai face față cerințelor. Ce să faci, dacă trăim bine, suntem mai bogați pe zi ce trece, deci consumăm mai mult și producem deșeuri în consecință. Să nu mai zică lumea că România nu produce.

Primăria Ploiești, RASP-ul, SGU și Rosal nu sunt în stare să se pună de acord, pentru ca Ploieștiul să poată fi salubrizat ca un oraș civilizat. Ne-am convins de asta și nici măcar nu mai sperăm. Singura soluție rămâne ștampila, asta în condițiile în care o să avem pe cine. 

Până atunci să ne uităm puțin spre noi, cei care producem gunoiul. Unii, oameni civilizați, îl ducem la tomberoanele din curți, apoi îl scoatem la porți în zilele de ridicat. Cei de la blocuri îl duc la platformele de colectare. aici apare prima problemă. Acestea sunt insuficiente pentru volumul produs, iar peisajul cu munții care se formează în prejma lor a devenit o obișnuință. Locatarii nu au nicio vină pentru că nu este colectat la timp sau este ridicat de prea puține ori față de necesități.

Cea de a treia categorie este cea a nesimțiților. Sunt cei cărora le este lene să se deplaseze până la platformele de gunoi sau nu au contract de ridicare a gunoiului. Sunt atât persoane fizice cât și juridice. Un exemplu, în cazul imaginilor acestui material, ar fi al angajaților și patronului unui magazin, pentru care stâlpul este locul unde se aruncă gunoiul, evident în stradă. Sunt două magazine alăturate pe strada Lupeni și nu știm exact care dintre cele două procedează așa. Și nu sunt singurele...

Pentru astfel de situații ar trebui să existe Poliția Locală. I-am văzut la parada de 1 Decembrie, apoi s-au ascuns din cauza frigului. Așa am aflat că există. Cât de greu ar fi, în misiunilor lor speciale, de complexitate și dificultate rar întâlnite, să se oprească în astfel de locuri și să trântească amenzi?   

 e9f9df22-a240-46df-af66-e95a3deaf5c4.jpg

f1b6c82c-fea4-4a3f-bff5-2b3f6dce1fe1.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg