spitalul-judetean-ploiesti-linii-gardă.jpg

Numărul liniilor de gardă de la Spitalul Județean Ploiești a fost suplimentat cu încă două, la specialitățile chirurgie generală și la radiologie și imagistică medicală. Decizia a fost aprobată, miercuri, în ședința Consiliului Județean Prahova.

Totul a plecat de la faptul că, în prezent, numărul de linii de gardă este insuficient. În specialitatea chirurgie generală cele două linii de gardă, care asigură echipa operatorie pentru intervențiile chirurgicale în regim de urgență, nu sunt suficiente pentru asigurarea urgențelor din Unitatea de Primiri Urgențe.

Prin urmare, inclusiv pentru reducerea timpilor de așteptare pentru pacienții care așteaptă la UPU s-a solicitat înființarea unei noi linii de gardă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cazul liniei de gardă de la radiologie motivația a fost volumul mare de investigații. Într-un interval de 24 de ore aici sunt efectuate peste 350 de radiografii, 90 de ecografii și peste 60 de examinări, atât în cazurile de urgență de la UPU, cât și pentru spital,inclusiv pentru Spitalul de Pediatrie Ploiești și Spitalul de Obstetrică Ginecologie, care nu au linii de gardă.

Proiectul de hotărâre referitor la înființarea celor două noi linii de gardă a fost aprobat cu majoritate de voturi.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.