acf5d677-02d8-47d9-ba3c-e4f3f6853792.jpg

Zeci de primari din Prahova au participat marți la sedinta Asociația de Dezvoltare Intercomunitara pentru managementul deșeurilor.

Discuțiile au vizat aprobarea plafonului maxim până la care poate creste, începând din 2019, tariful pentru ridicarea gunoiului. În timpul ședinței s-a propus dublarea planului tarifar, fapt care i-a nemulțumit pe mulți dintre primarii prezenți.

Concret, la această oră planul tarifar pentru 2019 este stabilit la peste 7 lei/ persoana, fără TVA. Ceea ce inseamna ca tariful nu poate fi majorat peste această sumă. Propunerea a fost ca planul tarifar să crească la peste 10 lei/ persoana/ luna fără TVA în mediul urban și la peste 9 lei/ persoana/ lună, fără TVA în mediul rural. ,,

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu suntem de acord cu dublarea planului tarifar, pentru că în secunda doi operatorii vor solicita majorarea tarifelor la maxim", au susținut mai mulți primari care spun că nu se justifică aceste majorări.

La Sinaia, de exemplu, operatorul a solicitat deja o creștere a tarifului la peste 15 lei/ persoana/ luna, în condițiile în care, a sustinut primarul localității, se intervine în localitate cu un număr mai mic de utilaje fața de cele prevăzute în contract.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, le-a explicat primarilor că aprobarea planului tarifar nu inseamna neaparat majorarea tarifelor, acesta fiind atributul strict al adunarilor generale ale acționarilor. Astăzi, neexistând o prezență de 100% nu a fost luată nicio decizie.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.