analize-laborator-dsvsa-prahova.jpg

Chiar dacă România se confruntă cu o situație extrem de gravă, legată de apariția focarelor de pestă porcină africană la nivel național, numărul de posturi de la nivelul direcțiilor sanitar veterinare nu au fost deblocate. Situația se regăsește și în Prahova, unde numai cinci oameni efectuează non-stop analize strict pentru pesta porcină africană. 

La laboratorul DSVSA Prahova se lucrează la foc continuu, de la apariția primelor focare de pestă porcină africană la nivel național.

În ciuda focarelor depistate în județele vecine, posturile vacante au rămas blocate, conform unei decizii luate la nivel național încă de anul trecut. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Asta în condițiile în care volumul de muncă a crescut simțitor ca urmare a apariției pestei porcine africane la nivel național.Numai la Prahova, vorbim de mii de probe care ajung la analiză lunar. 

Pe lângă analizele obișnuite pentru verificarea stării de calitate a produselor, inclusiv pentru export, precum și pentru depistarea trichinei la porcii domestici, săptămânal, la laboratorul DSVSA Prahova sunt efectuate aproximativ 100 de analize pentru mistreții recoltați de pe fondurile de vânătoare din județ, în cadrul cotei de recoltă stabilite la nivel național.

Contactat telefonic, directorul DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, recunoaște că volumul de muncă a crescut de la apariția pestei porcine africane la nivel național.

„La laboratorul de la Prahova sunt efectuate analize, pentru pesta porcină africană și pentru mistreții recoltați în Buzău. Nu putem vorbi de angajări la DSVSA Prahova având în vedere că acestea sunt blocate la nivel național. La Prahova avem angajate 29 de persoane, din care cinci lucrează efectiv pentru analizarea probelor la pesta porcină africană. Din fericire, în Prahova nu a fost confirmat niciun focar de pestă porcină africană”, a confirmat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.