acuzatii-directia-urbanism.jpg

Anunțul cu privire la sustragerea unor documente cu caracter oficial din cadrul Direcției de Urbanism a fost făcut, joi, de arhitectul șef al Ploieștiului, Cristina Herția, în timpul ședinței Consiliului Local Ploiești. 

Arhitectul șef al Ploieștiului, Cristina Herția, s-a plâns inițial de faptul că spațiul repartizat în noul sediu al Primăriei Ploiești, din fosta clădire Petrom, nu este unul adecvat, motiv pentru care nu este de acord cu mutarea. 

Ulterior, Cristina Herția, la întrebarea consilierului local Marius Mateescu cu privire la unele zvonuri legate de dispariția unor documente de la Direcția de Urbanism, a confirmat că „o grămadă de dosare lipsesc”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Răspunsul arhitectului șef al Ploieștiului a fost catalogat de mai mulți aleși locali drept acuzații extrem de grave..

„Unii chiar și-au însușit aceste documente. O să vină Procuratura să constatate ce și cum”, a susținut Cristina Herția, arhitectul Ploieștiului, care a precizat că lipsesc documente „inclusiv din 2016. O grămadă de dosare lipsesc”.

„Vă îndemn, și în calitate de consilier, și în calitate de avocat, ca mâine dimineață, la ora 09.00 să aveți înregistrată la Parchet plângerea pentru infracțiunile aferente acestei constatări. Nerealizarea acestei plângeri vă va pune pe dumneavoastră într-o poziție penală necuvenită mai ales că ne-ați informat pe noi”, a fost recomandarea consilierului local George Botez, președinte al ședinței Consiliului Local Ploiești.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.