Scandal în Consiliul Local Ploiești pe tema unui nou credit în valoare de peste 188 de milioane de lei – VIDEO

0
scandal-consiliul-local-ploiesti.jpg

scandal-consiliul-local-ploiesti.jpg

Aleșii locali PSD, ALDE și PMP nu au fost de acord ca proiectul să fie introdus, joi, pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești, lucru care a generat discuții aprinse.

Propunerea a vizat contractarea unui credit în valoare de 188.712.306, care ar urma să aibă o perioadă de grație de 3 ani și o perioadă de rambursare de 10 ani.

Potrivit proiectului de hotărâre, banii din credit aveau ca destinație reabilitarea celor două pasaje pietonale subterane din zona Bulevardul București, construirea laboratorului de radioterapie cu energii înalte, absolut necesar pentru tratarea persoanelor bolnave de cancer, realizarea sensului giratoriu de la ieșire din Ploiești spre Bucov, dar și extinderea rețelei de canalizare și amenajarea locurilor de joacă, precum și continuarea lucrărilor de consolidare de la Spitalul Municipal Ploiești, reabilitarea mai multor străzi din municipiu și restaurarea fațadei Colegiului Național IL Caragiale..

Aleșii locali de la PSD, ALDE și PMP au respins însă ca proiectul privind accesarea creditului să figureze pe ordinea de zi, pe motiv că, momentan, municipalitatea ploieșteană traversează o perioadă de criză, una dintre motivații fiind aceea că la capitolul de funcționare deficitul este de aproximativ 40 de milioane de lei.

Citește și: Credit de 27,5 milioane de lei, la Ploiești, pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene

Săptămâna trecută, aleșii locali ploieșteni au aprobat contractarea unui credit în valoare de 27,5 milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău