images.jpg

Dacă ar fi să existe un top al promisiunilor neonorate, Prahova ar urca pe podium. Printre cele mai umflate gogoși electorale se află și promisiunea că vom avea noi spitale, de pediatrie și unul județean de urgențe.

Și, inevitabil, te întrebi cum de alții pot și noi nu, în condițiile în care Prahova este printre cele mai bogate județe din țară.

Răspunsul este simplu: dacă alții au putut în aceeași țară, cu aceleași structuri administrative, cu aceleași legi și oportunități, atunci este clar că diferența este făcută de oameni, de cei care manageriază administrațiile locale și județene.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Consiliul Judeţean Cluj vrea să acceseze fonduri europene pentru a începe construcţia spitalului regional. Decizia autorităţilor clujene vine după ce guvernul Dăncilă a hotărât, la începutul acestei luni, amânarea construcţiei celor 3 spitale regionale, din Cluj, Iaşi şi Craiova, până după 2021.

Desigur, spitalele regionale au un alt statut comparativ cu cele propmise în Prahove, însă mecanismul după care se urnesc lucrurile este același: în loc să promiți și apoi să te lamentezi, invocând tot felul de motive, mai bine te apuci să cauți soluții, pentru că ele există.

Un primar sau un președinte de CJ, oricâte păcate ar avea, dacă ar finaliza un astfel de proiect și-ar asigura un nou mandat fără prea mari emoții. 

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, ceclara la digi24: ”Nu suntem dispuşi să aşteptăm încă 10 ani până când Ministerul va face acest spital regional, ci suntem dispuşi să facem noi toată procedura, să accesăm noi aceşti bani europeni şi, în cursul anului viitor, să demarăm noi construirea acestui spital regional de urgenţă.

Dacă Guvernul acesta doreşte să devolte această ţară, să lase autorităţile publice locale care pot să acceseze aceşti bani să o facă şi să ne permită să realizăm noi acest spital dacă dânşii nu sunt capabili.”


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.