caldura-gigacalorie.jpg

Prețul gigacaloriei va crește la Ploiești de la 186,97 de lei/Gcal fără TVA la 237,35 lei/Gcal fără TVA. Cel puțin așa prevede un proiect de hotărâre al Consiliului Local Ploiești, aflat în dezbatere publică. Creșterea este cu 50,38 lei/Gcal fără TVA mai mare față de prețul actual.

Propunerea se află în dezbatere publică timp de 30 de zile și a primit aviz favorabil din partea Comisiei nr. 3 de utilități publice, calitatea vieții și protecția mediului, semnatarii documentului fiind consilierii locali Constantin Gabriel Minea (PSD), Florin Sicoe (PNL), Marcian Cosma (PSD) și Aurelian – Dumitru Tudor (PNL), singura care nu figurează ca semnatară a documentului fiind Florina Alina Sorescu (PSD).

gigacalorie-majorare.png

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În baza avizului favorabil al Comisiei nr. 3, RASP Ploiești a întocmit un raport de specialitate. „Comisia nr. 3 de utilități a dat avizul favorabil”, a susținut Raul Petrescu, directorul RASP.

„Operatorul de termoficare a solicitat o majorare a prețului de producere, transport și distribuție a energiei termice. Personal, cunoașteți punctul meu de vedere cu privire la tariful de utilitate publică. Veolia avea obligația să propună prețul calculat în baza contractului existent. Proiectul se află în dezbatere publică și Consiliul Local urmează să se pronunțe dacă aprobă sau nu acest preț al gigacaloriei”, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului, care a precizat că legat de subvenționarea unei părți din acest preț de către municipalitate există o problemă.

„Anul acesta situația financiară este una aparte. Anul trecut și acum doi ani municipalitatea a reușit să subvenționeze o parte din acest preț. Anul acesta nu știm încă, nici până la această dată, ce sume vom primi de la Finanțe până la sfârșitul anului. Să nu uităm că la începutul anului bugetul a fost diminuat cu o sumă considerabilă. Totodată, nu știm cotele defalcate pe 2019”, a adăugat Adrian Dobre, edilul Ploieștiului.

Anul trecut, în momentul în care prețul agentului termic pentru producere, transport și distribuție agent termic era de 186,97 de lei fără TVA, Consiliul Local a aprobat o altă hotărâre prin care „prețul local al energiei termice facturate populației în Municipiul Ploiești”, a fost stabilit la 159,29 lei/Gcal fără TVA, diferența fiind suportată de la bugetul local. Măsura s-a aplicat în perioada 1 noiembrie 2017 – 1 aprilie 2018.

tarif-gigacalorie-ploiești.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.