agentia-nationala-integritate.jpg

Primarul comunei Salcia, Dan Boștină, a fost declarat în stare de incompatibilitate, potrivit unui comunicat de presă emis, miercuri, de Agenția Națională de Integritate (ANI), pe motiv că a fost membru în Consiliul de Administrație la o școală din localitate. Edilul prahovean spune că va contesta decizia în instanță pentru că pe durata celor patru ani în care a ocupat această funcție nu a fost remunerat și în plus, potrivit proceselor-verbale ale ședințelor, singurele probleme discutate la ședințele de la școală au fost legate de problemele unității de învățământ.

Potrivit unui comunicat de presă al ANI, primarul din Salcia, Dan Boștină, a fost declarat în stare de incompatibilitate pentru că „în mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale cu Clasele I - VIII Salcia, județul Prahova, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

„O să contest decizia ANI în instanță. N-am luat niciun ban de pe urma acestei calități. La ședințe, se discuta numai despre problemele școlii. Sunt de 20 de ani primar și acum sunt acuzat de incompatibilitate pentru că am vrut să fac un lucru bun pentru școală. Nici nu le vine oamenilor din comună să creadă că sunt acuzat de așa ceva.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Localitatea este mică și aproape totul trebuie să rezolvăm cu forțele noastre, pentru că nu sunt bani, iar acum am ajuns să fiu criticat că am încercat să rezolvăm problemele de la o unitate de învățământ. Este aberant. Iar în cazul meu sunt foarte mulți primari din țară. E o aberație pentru că nu am făcut nicio ilegalitate. Am fost la școală din respect pentru copiii care învață acolo și pentru a rezolva probleme. Nu am fost ca să iau bani sau să stau la petreceri”, susține Dan Boștină, primarul comunei Salcia. 


Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.