cimitire-ploiesti-regulament-concesionare.jpg

Serviciul de Gospodărire Urbană i-a anunțat, miercuri, pe concesionarii locurilor de înhumare că trebuie să se prezinte la cimitir pentru întreținerea curățeniei mormintelor. În caz contrar, proprietarii își pierd dreptul de concesiune. 

„SGU Ploiești SRL aduce la cunoștința concesionarilor/ moștenitorilor locurilor de înhumare, necesitatea prezentării la cimitirul la care dețin morminte concesionate în scopul întreținerii curățeniei acestora. În caz contrar dreptul de concesiune încetează în conformitate cu articolul 30 din Hotărârea Consiliului Local 261/31 iulie 2018 cu completările și modificările ulterioare”, este anunțul postat pe o rețea de socializare de către SGU Ploiești.

Anunțul a trezit o serie de nelămuriri în rândul celor care au concesionat locuri de înhumare în cimitirele din Ploiești. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

curatenie-morminte-cimitir.jpg

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

„SGU Ploiești nu are voie să facă curățenie pe morminte. Sunt foarte multe cazuri în care concesionarii nu au respectat obligațiile stabilite prin contractul de concesiune. Prevederea cu privire la pierderea dreptului asupra concesiunii este prevăzută în regulamentul de funcționare al cimitirelor și în contractul de concesiune. În cazul în care persoanele notificate nu își vor îngriji mormintele contractul de concesiune încetează, iar pentru locul de înhumare se va încheia un nou contract, cu obligația ca persoana care concesionează mormântul să păstreze osemintele timp de 7 ani în groapă”, ne-a declarat Cristinel Șchiopu, directorul SGU Ploiești.

Singura problemă este însă că în regulamentul de funcționare al cimitirelor, recent aprobat, lucrurile stau cu totul altfel.

(Citește AICI care sunt motivele pentru care poate fi reziliat contractul de concesiune).

Astfel, în regulamentul aprobat de aleșii locali, se precizează că, în cazul în care mormintele nu vor fi îngrijite timp de doi ani consecutivi, SGU își rezervă dreptul de a  „efectua lucrări de întreținere a locului de înhumare contra cost, aplicându-se prețurile practicate de societate”.

preturi-morminte.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.