liceul-ludovic-mrazek.jpg

Liceul Tehnic „Ludovic Mrazek” din Ploiești a avut o poveste destul de tristă. După ce unitatea de învățământ și-a pierdut personalitatea juridică, fiind pasat sub umbrela Colegiului Tehnic Anghel Saligny, anul acesta a fost închis, în ciuda milioanelor de euro care au fost alocate pentru reabilitarea și modernizarea clădirilor.

Anul școlar 2018 - 2019 a venit cu o modificare majoră. Liceul tehnic Ludovic Mrazek din Ploiești a fost închis, pe motiv că numărul elevilor care învățau aici era mult prea mic.

La o lună de la deschiderea anului școlar am vrut să vedem ce se întâmplă cu unitatea de învățământ unde porțile au fost zăvorâte cu lanțuri. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Liceul din Ploiești unde s-au băgat milioane de euro, dar care are lanțuri pe porți. Studiu de caz: Liceul Tehnologic „Ludovic Mrazek” - foto

Fosta unitate de învățământ avea, în luna octombrie, clasele sigilate. Singurele activități de la fostul liceu erau cele strict administrative, în sensul că arhiva și o parte din mobilier erau cărate la Colegiul Tehnic Anghel Saligny.

Mai nou, în ședința Consiliului Local Ploiești, de joi, se propune ca imobilele și bunurile care au aparținut fostului liceu tehnic să treacă din administrarea Colegiului Tehnic Anghel Saligny în administrarea Consiliului Local Ploiești.

Ce se va întâmpla cu aceste imobile și bunuri? Momentan nu se știe nimic. Clădirile sunt renovate și modernizate. Instalațiile de alimentare cu apă au fost înlocuite. La fel și tâmplăria, care acum este din termopan. Lucrările nu au vizat numai corpurile de clădire ale școlii, ci și căminul, unde, pe vremuri, primeau cazare mii de elevi.

proiect-liceu.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Trei tentative de suicid, ieri, în Prahova

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați, joi, să intervină pentru acordarea de asistență medicală după ce trei prahoveni au încercat să se sinucidă. Cele trei persoane, un...