fbpx

norma-hrana-functionari-publici.jpg

Bugetul pentru anul 2019 pentru multe administrații locale, dar și pentru Consiliul Județean Prahova, ar putea fi împovărat de o nouă măsură. Este vorba de acordarea normei de hrană pentru angajații din instituțiile publice. Totul vine în contextul în care creșterile salariale în domeniul bugetar au fost destul de mari, comparativ cu veniturile încasate de administrațiile locale.

„Din 2019 va trebui să asigurăm norma de hrană pentru angajații din Consiliul Județean și din structurile subordonate. Tot de anul viitor se va aplica și acea creștere a salariului minim în funcție de studii, care de asemenea va avea un impact asupra cheltuielilor noastre de personal”, a susținut Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, care recunoaște că astfel de măsuri influențează negativ sumele direcționate pentru capitolul investiții.

Schema de personal de la Consiliul Județean Prahova include 235 de angajați, iar măsura, dacă ținem cont și de personalul din instituțiile subordonate, cum ar fi angajații de la DGASPC Prahova, ar urma să vizeze aproximativ 600 de persoane.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai grav este că măsura se va aplica și la nivelul primăriilor din județ, multe dintre ele aflate la limita de supraviețuire după creșterile salariale din 2017.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg