norma-hrana-functionari-publici.jpg

Bugetul pentru anul 2019 pentru multe administrații locale, dar și pentru Consiliul Județean Prahova, ar putea fi împovărat de o nouă măsură. Este vorba de acordarea normei de hrană pentru angajații din instituțiile publice. Totul vine în contextul în care creșterile salariale în domeniul bugetar au fost destul de mari, comparativ cu veniturile încasate de administrațiile locale.

„Din 2019 va trebui să asigurăm norma de hrană pentru angajații din Consiliul Județean și din structurile subordonate. Tot de anul viitor se va aplica și acea creștere a salariului minim în funcție de studii, care de asemenea va avea un impact asupra cheltuielilor noastre de personal”, a susținut Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, care recunoaște că astfel de măsuri influențează negativ sumele direcționate pentru capitolul investiții.

Schema de personal de la Consiliul Județean Prahova include 235 de angajați, iar măsura, dacă ținem cont și de personalul din instituțiile subordonate, cum ar fi angajații de la DGASPC Prahova, ar urma să vizeze aproximativ 600 de persoane.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai grav este că măsura se va aplica și la nivelul primăriilor din județ, multe dintre ele aflate la limita de supraviețuire după creșterile salariale din 2017.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.