laborator-accelerator-particole-tratare-cancer-ploiesti.jpg

Aleșii locali ploieșteni au aprobat forma finală a proiectului referitor la viitorul laborator de radioterapie cu energii înalte. 

Valoarea totală estimată a viitorului laborator este de peste 9 milioane de lei, fără TVA. Centrul de radioterapie va fi realizat la Spitalul Municipal Ploiești.

Laboratorul va funcționa într-o clădire care va avea regimul de înălțime parter + etaj și va include două buncăre pentru radioterapie, cu cameră de comandă și spații anexe, un buncăr pentru brahiterapie cu cameră de comandă și spații anexe, un simulator cu cameră de comandă, dar și cabinete medicale, saloane pentru spitalizarea de zi și spații de primire și așteptare (recepție și săli de așteptare), precum și cu spații necesare pentru săli tratament, grupuri sanitare, vestiiare, precum și spații bistro- cafe.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Centrul va asigura și spații exterioare pentru parcare, atât pentru vizitatori, cât și pentru personal.

Citește și: Primăria Ploiești vrea să construiască un buncăr pentru acceleratorul de particule necesar în tratarea cancerului

Proiectul legat de realizarea unui laborator a ajuns în atenția aleșilor locali încă de anul trecut, iar în 2018 a fost semnat un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, care a alocat suma de un milion de lei.

Prin realizarea Centrului, la Ploiești vor putea fi tratați de cancer aproximativ 2.000 de pacienți/an, persoane care în prezent fac naveta către marile centre universitare din țară, care dispun de aparatura necesară în vederea oferirii serviciilor medicale oncologice.

Astfel, prin noul centru de radiologie și imagistică de la Ploiești ar urma să fie tratați pacienți din întreaga Regiune Sud-Muntenia.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.