credit-primaria-ploiesti.jpg

Municipalitatea ploieșteană va contracta un împrumut în valoare de 27, 5 milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor care vor fi derulate cu fonduri europene. Cel puțin așa prevede hotărârea aprobată vineri de consilierii locali.

Banii vor fi destinați cofinanțării terminalului multimodal de la Spitalul Județean, dar și pentru reabilitarea termică a mai multor blocuri din Ploiești.

Pe lista investițiilor care vor fi cofinanțate din credit mai figurează proiecte de eficientizare energetică pentru mai multe unități de învățământ, respectiv pentru Liceului 1 Mai (sala de sport), pentru Școala Gimnazială George Coșbuc, Grădinița cu program prelungit Sf. Mucenic Mina, pentru Liceul Tehnologic de Servicii Sf. Apostol Andrei, pentru Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza, dar și pentru Grădinița cu program prelungit nr. 23.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Banii ar urma să fie destinați și pentru un amplu proiect referitor la iluminatul public pe traseul 101 - Bulevardul Republicii - Gara de Sud, dar și pentru traseul 102 Strada Găgeni-Gara de Vest.

Totodată lista de investiții include și realizarea legăturii rutiere între Gara de Sud și Gara de Vest.

Primăria Ploiești vrea să atragă fonduri europene pentru realizarea acestor proiecte a căror valoare totală depășește 255,5 milioane de lei.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local aprobate astăzi, perioada de grație pentru viitorul împrumut va fi de 3 ani, timp în care se vor plăti numai dobânzile și comisioanele, urmând ca împrumutul să fie rambursat într-o perioadă de 10 ani.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg