spfl-ploiesti-sms.jpg

Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești vrea să implementeze, din 2019, un sistem de informare a contribuabililor prin SMS. Propunerea vine în contextul în care, numai în acest an, instituția a transmis 145.843 de înștiințări de plată, fiind emise 11.570 de somații pentru persoanele fizice și alte 1.205 de somații pentru persoanele juridice.

Din analiza efectuată de Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești a reieșit faptul că ploieștenii preferă în continuare, plata impozitelor și taxelor locale în numerar, la ghișeele SPFL și prin intermediul băncilor, în cazul persoanelor juridice, deși există mult mai multe posibilități de plată.

„În anul 2019, ne dorim să implementăm un sistem de informare a cetățenilor prin SMS”, a anunțat, la dezbaterea pe tema stabilirii taxelor și impozitelor locale, Simona Dolniceanu Vișean, directorul Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești, precizând că nu toți cetățenii dețin e-mail.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit analizei efectuate, în 2018, în numerar, de la persoanele fizice și juridice din Ploiești s-a încasat suma de peste 29,1 milioane de lei, prin OP suma de peste 69 de milioane de lei, prin Poștă peste 2,5 milioane de lei, prin POS, inclusiv prin infochioșcuri peste 7,3 milioane de lei, iar prin ghișeul.ro - 1,2 milioane de lei.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.