bani-taxe-locale-ploiesti-2019.jpg

Pe lista ploieștenilor care vor beneficia de scutire la plata taxelor și impozitelor locale, din 2019, figurează ploieștenii cu venituri mai mici sau egale de 650 de lei/lună, dar și alte categorii de persoane.

Pentru anul 2019, autoritățile locale propun menținerea bonificațiilor de 10% în cazul în care ploieștenii achită, până la data de 31 martie, sumele datorate la bugetul local, aferente taxelor și impozitelor locale, pentru clădiri, terenuri și autoturisme.

Facilitățile fiscale, dacă proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor locale va fi aprobat, vizează persoanele cu venit mai mic sau egal cu 650 de lei/lună, iar scutirea de la plata impozitului pentru clădirea folosită ca domiciliu și pentru terenul aferent acesteia se aplică numai pentru suprafața maximă de 500 de mp. Scutirea se aplică dacă contribuabilul deține o singură clădire.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În 2018, potrivit SPFL, de această facilitate au beneficiat 422 de ploieșteni, suma aferentă scutirilor fiind de 45.465 de lei, din care impozitul pe clădire a reprezentat 32.591 de lei, iar impozitul pe teren a fost în sumă de 12.874 de lei.

De scutire de la plata impozitului vor beneficia, în 2019, dacă proiectul va fi aprobat, și orfanii aflați în evidența autorității tutelare., dar și proprietarii de clădiri care figurează drept monument istoric, dar și revoluționarii.

Totodată, beneficiază de scutiri de la plata impozitului pe clădire, persoanele juridice care dețin clădiri clasate ca muzeu.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.