blocuri-ploiesti.jpg

Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești a prezentat miercuri proiectul propus pentru stabilirea taxele și impozitele locale din 2019. Autoritățile locale au anunțat că, anul viitor, taxele și impozitele locale se vor menține la același nivel, singura modificare fiind de indexare cu indicele de inflație, respectiv cu 1,34.

Conform calculelor efectuate de Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, diferența de impozit pentru un apartament cu două camere, în suprafață de 60 de mp, situat în zona A, va fi anul viitor de numai 2 lei.

Astfel, dacă în 2018 impozitul pentru un astfel de apartament a fost de 135 de lei, pentru 2019 suma datorată de un proprietar va fi de 137 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Față de anul trecut nu există mari modificări în ceea ce privesc impozitele și taxele locale, pentru că din discuțiile pe care le-am avut la nivelul executivului primăriei și cu domnii consilieri hotărârea sau propunerea pentru ședința de Consiliu Local este de menținerea cuantumului impozitelor și taxelor din acest an”, a anunțat Simona Dolniceanu Vișean, directorul Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

În cazul contribuabililor care dețin mai multe clădiri rezidențiale pe raza municipiului Ploiești propunerea este de aplicare a cotei de 0,15% pentru prima clădire în afara celei de domiciliu și aplicarea cotei de 0,2% pentru a doua clădire și următoarele, în afara celei de la adresa de domiciliu. Regula nu se aplică în cazul clădirilor dobândite prin moștenire.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.