fbpx

blocuri-ploiesti.jpg

Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești a prezentat miercuri proiectul propus pentru stabilirea taxele și impozitele locale din 2019. Autoritățile locale au anunțat că, anul viitor, taxele și impozitele locale se vor menține la același nivel, singura modificare fiind de indexare cu indicele de inflație, respectiv cu 1,34.

Conform calculelor efectuate de Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, diferența de impozit pentru un apartament cu două camere, în suprafață de 60 de mp, situat în zona A, va fi anul viitor de numai 2 lei.

Astfel, dacă în 2018 impozitul pentru un astfel de apartament a fost de 135 de lei, pentru 2019 suma datorată de un proprietar va fi de 137 de lei.

„Față de anul trecut nu există mari modificări în ceea ce privesc impozitele și taxele locale, pentru că din discuțiile pe care le-am avut la nivelul executivului primăriei și cu domnii consilieri hotărârea sau propunerea pentru ședința de Consiliu Local este de menținerea cuantumului impozitelor și taxelor din acest an”, a anunțat Simona Dolniceanu Vișean, directorul Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești.

În cazul contribuabililor care dețin mai multe clădiri rezidențiale pe raza municipiului Ploiești propunerea este de aplicare a cotei de 0,15% pentru prima clădire în afara celei de domiciliu și aplicarea cotei de 0,2% pentru a doua clădire și următoarele, în afara celei de la adresa de domiciliu. Regula nu se aplică în cazul clădirilor dobândite prin moștenire.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg