stație-epurare.jpg

Lucrările la noua stație de epurare din Ploiești au început în urmă cu aproape 10 ani. Pe parcursul derulării contractului, însă, au apărut mai multe probleme.

Anul acesta, ca urmare a normelor europene, autoritățile au anunțat reluarea lucrărilor, unul dintre motive fiind și faptul că, lunar, RASP Ploiești primește amenzi din partea Apelor Române, pentru problemele de mediu de la vechea stație.

Special pentru reluarea lucrărilor, la începutul anului 2018, în bugetul local au fost prevăzute fondurile necesare pentru reluarea lucrărilor la noua stație de epurare a Ploieștiului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum însă lucrările au fost sistate pentru o perioadă lungă de timp, lucrările nu pot începe dacă nu se realizează o expertiză pentru a se stabili exact stadiul fizic al lucrărilor efectuate.

Citește și: Expertiză la Stația de epurare a Ploieștiului

Directorul RASP Ploiești, Raul Petrescu, a anunțat marți că lucrările, cel mai probabil, vor fi reluate anul viitor. Până anul viitor, însă, curg amenzile de la Apele Române pentru depășirile înregistrate la stația veche de epurare a Ploieștiului.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.