fbpx

depozit-incendiu-mimiu.jpg

Chiar dacă până acum autoritățile au susținut că nu au existat depășiri ale noxelor din cauza incendiului din zona Mimiu, din Ploiești, încă de duminică după-amiază, a existat recomandarea ca populația „să rămână în locuințe până la stingerea incendiului”. Autoritățile au lansat aceeași recomandare și luni seară, la scurt timp după ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Autoritățile au analizat luni seară, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, „consecințele poluării mediului și probabilul impact asupra sănătății populației, generate de incendiul din zona de sud a Ploieștiului”. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ciuda faptului că incendiul s-a manifestat cu degajare mare de fum, autoritățile au susținut în continuare „că nu au fost depășite valorile limită admise la indicatorii analizați în aer, dar având în vedere valoarea apropiată de limita maximă a indicatorului monoxid de carbon înregistrat astăzi la ora 14,20 și a prognozei meteo nefavorabile asigurării unei dispersii a emisiilor, s-a luat măsura monitorizării orare de către Agenția de Mediu Prahova a evoluției acestor indicatori”.

Citește și: Imagini cu incendiul din Mimiu, surprinse dintr-o aeronavă - FOTO

Cert este că, în tot acest timp, autoritățile recomandă populației „să rămână în locuințe până la stingerea incendiului”, „să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului;”, „să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea fumului generat de incendiu” și „să părăsească zona de manifestarea și să identifice locuri sigure aerisite”.

Comunicatul Prefecturii Prahova

În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, de astăzi, 12 noiembrie 2018, de la ora 17.30, au fost analizate consecințele poluării mediului și probabilul impact asupra sănătății populației, generate de incendiul din zona de sud a Ploieștiului.
Urmare a discuțiilor din cadrul ședinței, s-a constatat că nu au fost depășite valorile limită admise la indicatorii analizați în aer, dar având în vedere valoarea apropiată de limita maximă a indicatorului monoxid de carbon înregistrat astăzi la ora 14,20 și a prognozei meteo nefavorabile asigurării unei dispersii a emisiilor, s-a luat măsura monitorizării orare de către Agenția de Mediu Prahova a evoluției acestor indicatori.
Precizăm că la orele 16.30 valoarea măsurată la indicatorul monoxid de carbon a manifestat tendințe de scădere, ajungând la o valoare mai mică de 1 miligram/mc.
În situația puțin probabilă a înregistrării unor valori mari a monoxidului de carbon, în cadrul CJSU Prahova s-au stabilit măsuri proactive și de intervenție pentru protecția sănătății populației și aducere la stare de normalitate.
Totodată, Ministerul Mediului, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare Aerospațială (INCAS) a dispus o recunoaștere a zonei respective cu un aerolaborator special pentru determinări amănunțite legate de calitatea aerului.
Recomandăm populației să respecte instrucțiunile autorităților, deja comunicate:
-să rămână în locuințe până la stingerea incendiului;
-să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului;
-să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea fumului generat de incendiu;
-să părăsească zona de manifestarea și să identifice locuri sigure aerisite.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg