fbpx

incendiu-comitet.jpg

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat luni seară, după ce autoritățile de mediu au anunțat că în jurul orei 14.30 s-au înregistrat valori mai mari la indicatorul monoxid de carbon, aproape de limita maximă admisă. Autoritățile au dispus monitorizare permanentă a calității aerului.

Dacă duminică seară, la scurt timp de la izbucnirea incendiului, dar și astăzi dimineață, autoritățile de mediu au anunțat că nu există motive de îngrijorare cu privire la posibila poluare în zona din apropierea unde se manifesta incendiul, lucrurile s-au schimbat luni după-amiază.

„La orele 14.20 a mai fost realizată o măsurătoare de către Agenția de Mediu Prahova, constatându-se un indicator de 5,7 părți pe milion de monoxid de carbon, iar limita maximă cu efecte asupra mediului este 6. Nu ne referim aici efectele asupra sănătății populației, ci doar la cele de mediu”, a precizat Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova

Suplimentar, au anunțat autoritățile, un alt motiv de îngrijorare îl reprezintă comunicarea Administrației Naționale de Meteorologie cu privire la faptul că viteza vântului va fi mult mai redusă, fapt care nu va favoriza împrăștierea fumului în atmosferă.

„Având în vedere simulările modelările numerice rulate de ANM privind evoluția norului de fum din zona Ploiești, se apreciază că în cursul zilei de luni, 12 noiembrie, și pe parcursul zilei de marți, 13 noiembrie, și miercuri, 14 noiembrie. circulația aerului va fi slabă și se va realiza predominant din sectorul N-V către V. Asta înseamnă că nu nu va fi dispersie. Este un un indiciu nefavorabil”, a precizat Florin Diaconu, directorul APM Prahova, care a reprodus textul primit de la ANM.

„Vom face monitorizare din oră în oră și în funcție de tendințele pe care le vor avea (n.r. indicatorii) vom informa Prefectura și se vor lua măsuri”, a declarat Florin Diaconu, directorul ANM.

Autoritățile au anunțat că la ultima monitorizare rezultatele au fost mult mai scăzute, însă ca urmare a prognozei meteo se impun măsuri de monitorizare.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg