foto-ridicare-masini-parcate-neregulamentar-regulament.jpg

În plină criză financiară, SC Servicii Gospodărire Urbană Ploiești intenționează să reia activitatea de ridicare și depozitare a mașinilor parcate neregulamentar. Activitatea a fost întreruptă în urmă cu trei ani, în baza unei decizii a Curții Constituționale. Ulterior, legislația a fost modificată și permite sancționarea celor care parchează neregulamentar.

Proiectul referitor la reluarea activității de ridicare și depozitare a mașinilor parcate neregulamentar în municipiul Ploiești vine într-un context extrem de dificil pentru SGU Ploiești, care se confruntă cu o situație financiară deosebită.

Singura salvare a societății ar fi o majorare de capital de 8 milioane de lei, bani care ar permite societății să investească inclusiv în achiziționarea de autospeciale pentru ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor parcate neregulamentar.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Până când se vor găsi sursele de finanțare pentru majorarea capitalului social, SGU Ploiești propune aprobarea unui nou regulament pentru activitatea de ridicare a autoturismelor parcate ilegal. Activitatea a fost sistată în urmă cu trei ani, după ce Curtea Constituțională a stabilit că procedura folosită era ilegală și că aceasta trebuie modificată. Chiar dacă legea a fost modificată la scurt timp, SGU Ploiești nu a reluat până acum activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pentru simplu motiv că nu avea autospeciale pentru o astfel de activitate.

Citește și: SGU Ploiești s-a conformat: nu ridică mașinile parcate ilegal

Prin noul proiect lansat în dezbatere publică, SGU propune un regulament de ridicare a mașinilor parcate ilegal.

Potrivit propunerii, SGU va avea în administrare un parc auto, pe strada Ghighiului, în spatele Hipodromului Ploiești, unde mașinile parcate neregulamentar vor fi depozitate.

Sumele încasate din această activitate ar urma să se constituie în venituri ale SGU. egulamentul prevede condițiile în care poate fi dispusă măsura de ridicare a mașinilor oprite sau care staționează neregulamentar pe domeniul public.

Măsura va fi dispusă în cazul în care este interzisă oprirea voluntară, în zona indicatorului „Staționare interzisă”, în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice, în pante și rampe, dar și în zona indicatorului „Zonă de staționare cu durată limitată” când se înregistrează depășirea acestei durate.

Potrivit proiectului, măsura ar urma să fie dispusă de polițiștii locali, dar și de polițiști din cadrul Poliției Municipale Ploiești, cu atribuții în domeniul circulației.

Tarife propuse pentru autoturismelor parcate ilegal în Ploiești

Tariful de depozitare se calculează, potrivit proiectului de hotărâre, pentru intervale de 24 de ore, începând din momentul depozitării.

Astfel, pentru autoturismele ridicate, depozitate și eliberate la sediul amenajat al SGU, tariful propus este de 450 de lei TVA inclus.

Pentru autoturismele care sunt în curs de ridicare, tariful propus este de 220 de lei TVA inclus, în cazul în care proprietarul se prezintă și solicită eliberarea autoturismului în timpul operațiunii de ridicare.

În cazul în care trec 24 de ore de la data ridicării autoturismului se va percepe un tarif de depozitare de 91 de lei/zi TVA inclus.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Sport
  • Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Plecări importante de la Petrolul Ploiești

Doi dintre jucătorii care, în prima parte a sezonului, au făcut parte din lotul petroliştilor, mijlocaşul Claudiu Herea şi fundaşul central Florin Plămadă, şi-au încheiat, în mod oficial,...

Travel&Lifestyle
  • Vineri, 18 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Unde poți ieși vineri seară în Ploiești

Cum astăzi e vineri, iar după o săptămână grea simți nevoia de a te distra sau relaxa, iată ce poți face în această seara: Astăzi, 18 ianuarie, începând cu orele 20:00, ești invitat la o seară  de Folk...