fbpx

iluminat-public-ploiesti.jpg

Deschiderea sezonului de iarnă va avea loc în acest an mult mai devreme, la Ploiești, cu ocazia Centenarului. Aprinderea beculețelor este programată pe 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională a României, iar de data aceasta autoritățile promit că la Ploiești vom avea parte de mult mai multe zone iluminate ornamental.

„Monitorizarea și efectuarea comenzilor către toți operatorii de servicii sunt realizate de către Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești. Pentru acest an au fost stabilite ca zone care vor fi iluminate ornamental axa Nord - Sud, zonele de parcuri - Palatul Administrativ, Nichita Stănescu, Toma Socolescu, Mihai Viteazul, Aurora Vest, Rodul de la Catedrală, dar și străzile principale Șoseaua Nordului, Șoseaua Vestului, Ghe. Gr. Cantacuzino, Domnișori, Găgeni, Malu Roșu, Andrei Mureșanu, Democrației, Mihai Bravu, Gheorghe Doja, Tache Ionescu, precum și pasajele pietonale Mihai Kogălniceanu și Teatrului, precum și sensurile giratorii”, a declarat pentru Observatorulph.ro Raul Petrescu, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești.

Cât privește cromatica folosită pentru instalațiile de iluminat ornamental, în acest an autoritățile au propus să e meargă pe culori precum „albastru, verde, portocaliu, galben cald, alb cald și alb rece”

Pentru intrările în Ploiești vor exista panouri cu „La Mulți Ani!”, iar în anumite zone ale orașului vor fi montate figurine 3D (Moș Crăciun, Caleașca cu sania Moșului, oameni de zăpadă, îngeri, arcade luminoase, cupolă luminoasă, în zona Palatului Administrativ.

Bugetul alocat în acest an pentru iluminatul ornamental este de 1,3 milione de lei, din care 720.000 de lei cu TVA au reprezentat facturi pentru iarna trecută. Prin urmare există o solicitare pentru suplimentarea sumelor cu 300.000 de lei.

foto - Arhivă

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg