piata-hale-centrala.jpg

Povestea legată de demolarea și construirea unei noi piețe centrale durează la Ploiești de mulți ani. După repetate studii de fezabilitate și proiecte tehnice, acum, potrivit viceprimarului George Pană, totul s-a blocat la Direcția de Urbanism. Asta după ce, în urma cu câteva luni trebuia, în regim de urgență, să fie aprobat un certificat de urbanism pentru desființarea perimetralului pieței centrale.

Cum între timp urgența pentru desființarea perimetralului pieței nu mai este o „urgență”, asta pe motiv că a venit toamna și comercianții au nevoie de spațiu pentru vânzarea produselor, la Ploiești a apărut o altă problemă. Cel puțin așa a susținut miercuri viceprimarul Ploieștiului, George Pană, care susține că de vină ar fi de data aceasta Direcția de Urbanism, condusă de de arh. șef Cristina Herția.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Punctul culminant al telenovelei este că după eliberarea certificatului de urbanism, pentru autorizația de desființare a pieței s-au solicitat noi documente.

Citește și: Ce s-a întâmplat după scandalul cu privire la piața de la Hale? Absolut nimic

„Avem un certificat de urbanism semnat de domnul primar Adrian Dobre pentru obținerea autorizației de desființare piață centrală agroalimentară. În certificatul de urbanism, așa cum se scrie în orice certificat de urbanism se indică documentele necesare pentru emiterea acelei autorizații. Hale și Piețe și reprezentanții ei s-au pus pe treabă, au început să adune documentațiile. Revin și arăt că scopul solicitat, citez din certificatul de urbanism, era „emiterea certificatului de urbanism de desființare piață centrală agroalimentară”. Deci vorbeam sau sau se vorbește la acel moment de proprietatea societății C Hale și Piețe. După ce se depun toate documentațiile răspunsul din partea doamnei Herția - n.r. Cristina Herția, arhitect șef- care, mă rog, pentru mine lasă unele semne de întrebare, răspunsul constă într-o notificare, în care spune  „Vă restituim alăturat documentația prezentată desființare piață, strada Griviței, nr. 15, pentru a fi depusă o nouă cerere”, deci solicită o nouă cerere, după completarea documentației cu următoarele acte: extras de carte funciară actualizat cu toate construcțiile existente - extrasul de carte funciară fusese solicitat în aceeași formă și în certificatul de urbanism de care am vorbit - și, surpriză, vine cu a doua liniuță, acte doveditoare din care să reiasă acceptul proprietarului/ proprietarilor construcțiilor pentru care ați cerut desființarea”, a explicat George Pană, viceprimarul Ploieștiului, care susține că tocmai această ultimă solicitare ridică un semn de întrebare, în contextul în care Direcția de Urbanism știe că se solicită autorizație de desființare pentru proprietatea SC Hale și Piețe.

Viceprimarul George Pană a susținut că va înainta o interpelare către arhitectul șef al Ploieștiul. Nu se știe însă dacă ultimul demers va rezolva problema privind desființarea și construirea unei noi piețe centrale. 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg