20181022_165931.jpg

Mai multe străzi din Ploiești fie sunt pline de gropi, fie pietonii nu au cum să circule pe trotuare din cauza pământului depozitat ilegal. Mai grav este că societățile responsabile de nerespectare modului de desfășurare a șantierelor nu se tem de amenzi, care ajung, în cele mai multe cazuri, la valori ridicole comparativ cu sumele aferente lucrărilor.

În cazul în care nu sunt respectate regulile impuse cu privire la organizarea de șantier, la Ploiești amenzile sunt mai mult decât ridicole.

Asta pentru că, potrivit unor prevederi fiscale, în caz de sancționare, societățile care nu respectă normele scapă cu o amendă de numai 500 de lei, respectiv jumătate din amenda minimă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cel puțin acesta este motivul pentru care primarul Adrian Dobre, a solicitat Poliției Locale să vină cu propuneri mult mai severe pentru responsabilizarea celor care desfășoară activități pe domeniul public, dar nu respectă condițiile impuse cu privire fie la refacerea carosabilului la starea inițială ori la marcarea șantierului în mod corespunzător.

„Pentru lucrările întârziate sau necorespunzătoare, operatorii economici sunt amendați, nu există excepţii. Amenzile sunt stabilite prin hotărâre de Consiliu Local, însă în anumite limite stabilite de lege. Am avut nenumărate discuţii pe acest subiect cu cei de la Poliţia Locală şi Direcţia Tehnic Investiţii”, a susținut Dobre, care este însă de părere că  „o amendă de 500 sau 1.000 de lei este prea mică pentru numărul de zile de întârziere și disconfortul creat".

20181022_170724.jpg

20181022_165930.jpg

20181019_150922.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.