podul-de-lemn-costuri.jpg

Recent, Primăria Ploiești a semnat contractul pentru efectuarea lucrărilor de proiectare și demolare a așa-zisului pod de lemn, precum și de construire a unui nou pasaj. Valoarea estimativă a lucrărilor este de aproximativ 20 de milioane de lei fără TVA. Dacă pasajul ar fi fost realizat în urmă cu 11 ani costurile ar fi fost cu mult mai mici.

Construit în anii 1930 și consolidat în 1970, podul care face legătura între străzile Depoului și Mimiu, respectiv Gara de Sud și zona Rafinorilor, va fi în sfârșit reabilitat. Cel puțin așa au promis autoritățile care au semnat contractul pentru proiectarea și demolarea actualului pasaj, precum și pentru construirea unuia nou.

Primele discuții însă pe această temă au apărut la nivelul anilor 2000, iar șapte ani mai târziu, aleșii locali au aprobat indicatorii tehnico economici pentru această lucrare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cifrele de atunci cu siguranță nu mai corespund celor actuale, iar dacă vă gândiți numai la faptul că în decursul timpului am avut parte de o creștere semnificativă a cursului leu-euro sau de creșterea inflației, ei bine nu este așa.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local din 2007, care a vizat aprobarea documentațiilor și a indicatorilor tehnico - economici, pentru mai multe investiții noi, printre care și realizarea consolidării așa zisului pod de lemn, lucrările erau estimate la 8,3 milioane de lei - Vezi AICI Hotărârea Consiliului Local Ploiești.

La diferență de 11  ani de atunci, valoarea contractului recent semnat de municipalitatea ploieșteană este de 19.899.357,93 lei fără TVA.

Primăria Ploiești a anunțat că termenul de prestare a serviciilor și de execuție a lucrărilor este de 16 luni - Vezi AICI anunțul Primăriei Ploiești.

pod-lemn.png


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.