Sagrada Familia 2000x1125 2.jpg

Dacă aveți senzația că este vreo eroare în titlu, să știți că nu am glumit. Pare scenariu de film, dar este cât se poate de real.

Biserica Sagrada Familia din Barcelona, unul dintre cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice din Spania, va plăti autorităților din Barcelona 41 de milioane de dolari, după ce a funcționat mai bine de 130 de ani fără autorizație de construcție, relatează BBC News.

Basilica impresionantă proiectată de arhitectul Antonio Gaudi este astăzi inclusă în patrimoniul Unesco, iar unele părți ale clădirii sunt încă în construcție.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sagrada Familia a fost construită începând cu anul 1882, însă a funcționat până în prezent fără să aibă autorizația de construcție.

Primarul Barcelonei spune că acordul la care au ajuns autoritățile cu administrația bisericii Sagrada Familia este unul istoric.

Astfel, biserica va plăti cei 41 de milioane de dolari în decursul a 10 ani, iar banii vor fi folosiți pentru a îmbunătăți transportul în comun și accesul la monument, precum și pentru dezvoltarea cartierului.

Să ne întoarcem pe tărâm românesc, în minunatul și europeanul oraș Ploiești. Funcționăm după aceleași principii și legi, doar că noi suntem mai șmecheri. dacă suntem suicient de tari, construim fără autorizație, având spatele care să ne asigure că nu suntem deranjați. Dacă este prea bătător la ochi, atunci se obțin autorizații, chiar dacă apar blocuri între case, chiar dacă nu se obține acordul vecinilor, chiar dacă nu se repectă vreo normă din sfera arhitecturii. 

Ne gândeam că nu ar strica să aducem în atenția edililor ploieșteni cazul Sagrada Familia. E drept că la noi toate fucționează după condul de conduită morală al trupei La Familia. E tot ceva legat de familie... famiglie... 

Mici exemple nevinovate și inofensive AICI și AICI.

surse bbc si digi24  

Sagrada Familia 2000x1125 2.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg