Anchetă în Primăria Ploiești în urma dezvăluirilor Observatorulph.ro, privind pregătirea profesională, la munte și la mare, a funcționarilor publici

0
ancheta-primaria-ploiesti-cursuri-perfectionare.jpg

ancheta-primaria-ploiesti-cursuri-perfectionare.jpg

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat marți că la nivelul Primăriei Ploiești a fost demarată o anchetă pe tema dezvăluirilor apărute în Observatorulph.ro cu privire la cursurile de perfecționare la care au participat în acest an funcționarii publici ai instituției.

Investigația jurnalistică a plecat de la faptul că în cursul acestui an sute de funcționari publici au participat, la munte și la mare, la cursuri de perfecționare, în acest sens fiind alocate sume substanțiale din bugetul local. 

Culmea, pe motiv că bugetul municipiului este unul de criză, la începutul anului s-a stabilit în mod expres ca aceste cursuri de perfecționare să aibă loc în municipiul Ploiești. Ulterior, însă, aceeași aleși locali au votat ca funcționarii publici să beneficieze de „pregătire profesională” la munte și la mare. 

Citește și: Marele jaf de vară al bugetului Ploieștiului: cum s-au aranjat vacanțe de lux pe banii contribuabililor

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat că pe tema cursurilor de perfecționare există în curs o anchetă la nivelul municipalității.

Citește și: Toți funcționarii Primăriei Ploiești care au participat la cursuri de perfecționare în vară, buni de plată jumătate din contravaloarea cazării

În plus, a precizat edilul municipiului, până la această dată, nu au fost plătite facturile către societatea care a câștigat licitația.

Citește și: Un milion de lei pentru cursurile de pregătire profesională ale funcționarilor publici din Primăria Ploiești

„Până în momentul de față societății respective nu i s-au achitat facturile. Se verifică situația, pentru că pe facturile respective sunt foarte multe semnături… Avem și viză CF, care ar trebui să verifice tot ce înseamnă procedura de la momentul în care este demarată licitația și până la momentul în care se face plata pe factură. Sunt foarte multe filtre în Primărie, care trebuie să verifice corectitudinea modului în care se realizează o procedură”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău