taxe-ploiesti.jpg

Autoritățile locale iau în calcul majorarea taxelor și impozitelor locale din 2019. Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, susține că pot fi atrase venituri la buget și din alte surse, nu neapărat din majorarea dărilor.

Discuțiile legate de o posibilă majorare a taxelor și bugetelor locale vizează mai multe variante de lucru. Prima ar fi aceea că, potrivit legii, taxele și impozitele locale se majorează anul cu inflația.

O altă propunere ar putea viza revenirea taxelor și impozitelor locale la nivelul celor din 2016, când, prin hotărâre de Consiliu Local, dările la buget au fost diminuate cu 10%.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Discuțiile mai vizează și o a treia variantă, prin care taxele și impozitele locale ar putea fi calculate în baza zonării. Cu alte cuvinte, autoritățile intenționează actualizarea coeficienților care sunt luați în calcul pentru stabilirea taxelor și impozitelor, respectiv distanța până la zona centrală, gradul de infrastructură al unei zonei.

Primarul municipiului, Adrian Dobre, susține în schimb că pot fi atrase venituri la buget nu neapărat prin creșterea taxelor și impozitelor locale.

„Eu o să vin în fața Consiliului Local și o să expun situația veniturilor. Există și alte variante de majorare a veniturilor”, a susținut Adrian Dobre, care a dat ca exemplu taxarea suplimentară a celor care nu au grijă de clădirile și terenurile neîngrijite, dar și găsirea de soluții pentru punerea în valoare a terenurilor municipiului Ploiești aflate în intravilan. foto cu caracter ilustrativ


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.