taxe-ploiesti.jpg

Autoritățile locale iau în calcul majorarea taxelor și impozitelor locale din 2019. Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, susține că pot fi atrase venituri la buget și din alte surse, nu neapărat din majorarea dărilor.

Discuțiile legate de o posibilă majorare a taxelor și bugetelor locale vizează mai multe variante de lucru. Prima ar fi aceea că, potrivit legii, taxele și impozitele locale se majorează anul cu inflația.

O altă propunere ar putea viza revenirea taxelor și impozitelor locale la nivelul celor din 2016, când, prin hotărâre de Consiliu Local, dările la buget au fost diminuate cu 10%.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Discuțiile mai vizează și o a treia variantă, prin care taxele și impozitele locale ar putea fi calculate în baza zonării. Cu alte cuvinte, autoritățile intenționează actualizarea coeficienților care sunt luați în calcul pentru stabilirea taxelor și impozitelor, respectiv distanța până la zona centrală, gradul de infrastructură al unei zonei.

Primarul municipiului, Adrian Dobre, susține în schimb că pot fi atrase venituri la buget nu neapărat prin creșterea taxelor și impozitelor locale.

„Eu o să vin în fața Consiliului Local și o să expun situația veniturilor. Există și alte variante de majorare a veniturilor”, a susținut Adrian Dobre, care a dat ca exemplu taxarea suplimentară a celor care nu au grijă de clădirile și terenurile neîngrijite, dar și găsirea de soluții pentru punerea în valoare a terenurilor municipiului Ploiești aflate în intravilan. foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg