fbpx

ploiesti-consiliul-local-casa-amira-monumente-istorice-prahova.jpg

Situată în Ploiești, pe strada Buna Vestire, la nr. 36, „Casa Amira” figurează pe lista monumentelor istorice. Aleșii locali, cu unanimitate de voturi, au decis ca municipalitatea să nu-și exercite dreptul de preemțiune.

Potrivit monumenteprahova.ro, „Casa Amira” este o construcție care datează de la mijlocul secolului XIX. Proprietarii clădirii au decis să vândă imobilul, evaluat la 455.000 lei, și, potrivit legii, Consiliul Local Ploiești a trebuit să-și exprime punctul de vedere dacă își exercită sau nu dreptul de preemțiune.

Citește și: Consiliul Local a refuzat să cumpere Casa cu prăvălie de pe strada Romană, monument istoric al Ploieștiului

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La fel ca în cazul și altor monumente istorice, aleșii locali ploieșteni au decis neexercitarea dreptului de preemțiune. Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, Direcția Județeană pentru Cultură Prahova a comunicat faptul că nu-și va exercita dreptul de preemțiune asupra imobilului monument istoric.

Potrivit strategiei privind Polul de Creștere în Ploiești 138 de așezări, sit-uri și clădiri au statut de monumente istorice, pe listă figurând Palatul Culturii, turnul clopotniţă al bisericii Sf. Gheorghe Vechi, Liceul Sf. Petru şi Pavel azi Colegiul Naţional Mihai Viteazul - latura de nord, Banca Naţională, azi Sucursala B.C.R., Biserica Sf. Voievozi cu hramurile Sf.Arhangheli Mihail şi Gavriil şi Sf. Antonie cel Mare, precum și halele Centrale sau Monumentul Vânătorilor din Războiul de Independenţă de la Gara de Sud.

foto: monumenteprahova.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook