ploiesti-consiliul-local-casa-amira-monumente-istorice-prahova.jpg

Situată în Ploiești, pe strada Buna Vestire, la nr. 36, „Casa Amira” figurează pe lista monumentelor istorice. Aleșii locali, cu unanimitate de voturi, au decis ca municipalitatea să nu-și exercite dreptul de preemțiune.

Potrivit monumenteprahova.ro, „Casa Amira” este o construcție care datează de la mijlocul secolului XIX. Proprietarii clădirii au decis să vândă imobilul, evaluat la 455.000 lei, și, potrivit legii, Consiliul Local Ploiești a trebuit să-și exprime punctul de vedere dacă își exercită sau nu dreptul de preemțiune.

Citește și: Consiliul Local a refuzat să cumpere Casa cu prăvălie de pe strada Romană, monument istoric al Ploieștiului

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La fel ca în cazul și altor monumente istorice, aleșii locali ploieșteni au decis neexercitarea dreptului de preemțiune. Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, Direcția Județeană pentru Cultură Prahova a comunicat faptul că nu-și va exercita dreptul de preemțiune asupra imobilului monument istoric.

Potrivit strategiei privind Polul de Creștere în Ploiești 138 de așezări, sit-uri și clădiri au statut de monumente istorice, pe listă figurând Palatul Culturii, turnul clopotniţă al bisericii Sf. Gheorghe Vechi, Liceul Sf. Petru şi Pavel azi Colegiul Naţional Mihai Viteazul - latura de nord, Banca Naţională, azi Sucursala B.C.R., Biserica Sf. Voievozi cu hramurile Sf.Arhangheli Mihail şi Gavriil şi Sf. Antonie cel Mare, precum și halele Centrale sau Monumentul Vânătorilor din Războiul de Independenţă de la Gara de Sud.

foto: monumenteprahova.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Comisie anti-poluare la Primăria Ploiești

În contextul în care reclamațiile privind calitatea aerului din Ploiești sunt la ordinea zilei, iar legislația în domeniul mediului s-a modificat, autoritățile locale sunt obligate să întocmească...