spitalul-judetean-ploiesti.jpg

Consiliul Director al Spitalului Județean Ploiești a decis ca, începând cu  1 noiembrie, asistenții șefi trebuie să-și desfășoare activitatea în program de 8 ore/zi, de luni până vineri, în intervalul 07.00 - 15.00, interzicându-se astfel ca aceștia să lucreze în ture sau în zilele de sâmbătă și duminică, așa cum se întâmpla până acum.

Decizia, care a fost luată la nivelul mai multor unități medicale din Prahova, a trezit un val de nemulțumiri, având în vedere că acest lucru va conduce la diminuarea substanțială a veniturilor obținute până acum.

Sindicatul Sanitas, la care sunt afiliați și asistenții șefi de la Spitalul Județean Ploiești a avut o primă reacție, considerând că acest demers nu este legal. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Decizia a avut la baza o adresă primită de la Ministerul Sănătăți de către Spitalul Municipal Câmpina. Printr-o astfel de decizie se asimilează greșit funcția de asistent șef cu o funcție administrativă”, a declarat pentru Observatorulph.ro Luminița Gologan, liderul Sindicatului Sanitas, care a precizat că decizia Spitalului Județean Ploiești va fi contestată.

În replică însă, conducerea Spitalului Județean Prahova, a anunțat că decizia se aplică la nivel național, existând în acest sens precizări ale Ministerului Sănătății.

„Ministerul Sănătății a adus modificări importante, asistenții șefi fiind încadrați cu spor de conducere și pe o treaptă superioară asimilată cu studii superioare, decizia privind modul de efectuare a programului de lucru fiind luată și ca urmare a fișei postului, prin care s-a reglementat faptul că asistenții șefi efectuează activitate administrativă. Am comunicat sindicatului că are la îndemână pentru contestarea deciziei toate demersurile reglementate de lege”, a precizat ec. Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean Ploiești.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.