fbpx

spitalul-judetean-ploiesti.jpg

Consiliul Director al Spitalului Județean Ploiești a decis ca, începând cu  1 noiembrie, asistenții șefi trebuie să-și desfășoare activitatea în program de 8 ore/zi, de luni până vineri, în intervalul 07.00 - 15.00, interzicându-se astfel ca aceștia să lucreze în ture sau în zilele de sâmbătă și duminică, așa cum se întâmpla până acum.

Decizia, care a fost luată la nivelul mai multor unități medicale din Prahova, a trezit un val de nemulțumiri, având în vedere că acest lucru va conduce la diminuarea substanțială a veniturilor obținute până acum.

Sindicatul Sanitas, la care sunt afiliați și asistenții șefi de la Spitalul Județean Ploiești a avut o primă reacție, considerând că acest demers nu este legal. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Decizia a avut la baza o adresă primită de la Ministerul Sănătăți de către Spitalul Municipal Câmpina. Printr-o astfel de decizie se asimilează greșit funcția de asistent șef cu o funcție administrativă”, a declarat pentru Observatorulph.ro Luminița Gologan, liderul Sindicatului Sanitas, care a precizat că decizia Spitalului Județean Ploiești va fi contestată.

În replică însă, conducerea Spitalului Județean Prahova, a anunțat că decizia se aplică la nivel național, existând în acest sens precizări ale Ministerului Sănătății.

„Ministerul Sănătății a adus modificări importante, asistenții șefi fiind încadrați cu spor de conducere și pe o treaptă superioară asimilată cu studii superioare, decizia privind modul de efectuare a programului de lucru fiind luată și ca urmare a fișei postului, prin care s-a reglementat faptul că asistenții șefi efectuează activitate administrativă. Am comunicat sindicatului că are la îndemână pentru contestarea deciziei toate demersurile reglementate de lege”, a precizat ec. Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean Ploiești.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook