legatura-gara-sud-gara-vest.jpg

Unul dintre cele mai ample proiecte finanțate din fonduri europene vizează  realizarea legăturii între Gara de Vest și Gara de Sud, un proiect estimat la peste 140 de milioane de lei, din care numai 2% se vor asigura din bugetul local. Aleșii locali au aprobat astăzi proiectul care vizează demararea procedurilor de expropiere, pentru realizarea arterei de circulație.

Aleșii locali au aprobat vineri un proiect de hotărâre care vizează declanșarea procedurilor de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe traseul viitoarei artere care va face legătura între Gara de Vest și Gara de Sud, având în vedere că lucrarea are caracter de utilitate publică de interes local. 

Citește și: Cum arată proiectul de legătură între Gara de Vest și Gara de Sud

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși inițial, proiectul a inclus și realizarea unei parcări subterane în zona din fața Gării de Sud, ulterior s-a renunțat la această idee. 

Trebuie precizat că, prin realizarea proiectului ar urma ca legătura dintre străzile Depoului și Rudului să se realizeze pe câte două benzi, iar de la Gara de Vest până pe strada Rudului, circulația să se desfășoare la patru benzi. 

Pe lângă sistematizarea traficului, proiectul includ și realizarea unor terminale, precum și reconfigurarea zonelor din fața celor două gări.

Totodată, autoritățile au promis că prin implementarea acestui proiect vor dispărea și tarabele din fața Gării de Sud.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.