fbpx

legatura-gara-sud-gara-vest.jpg

Unul dintre cele mai ample proiecte finanțate din fonduri europene vizează  realizarea legăturii între Gara de Vest și Gara de Sud, un proiect estimat la peste 140 de milioane de lei, din care numai 2% se vor asigura din bugetul local. Aleșii locali au aprobat astăzi proiectul care vizează demararea procedurilor de expropiere, pentru realizarea arterei de circulație.

Aleșii locali au aprobat vineri un proiect de hotărâre care vizează declanșarea procedurilor de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe traseul viitoarei artere care va face legătura între Gara de Vest și Gara de Sud, având în vedere că lucrarea are caracter de utilitate publică de interes local. 

Citește și: Cum arată proiectul de legătură între Gara de Vest și Gara de Sud

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși inițial, proiectul a inclus și realizarea unei parcări subterane în zona din fața Gării de Sud, ulterior s-a renunțat la această idee. 

Trebuie precizat că, prin realizarea proiectului ar urma ca legătura dintre străzile Depoului și Rudului să se realizeze pe câte două benzi, iar de la Gara de Vest până pe strada Rudului, circulația să se desfășoare la patru benzi. 

Pe lângă sistematizarea traficului, proiectul includ și realizarea unor terminale, precum și reconfigurarea zonelor din fața celor două gări.

Totodată, autoritățile au promis că prin implementarea acestui proiect vor dispărea și tarabele din fața Gării de Sud.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg