fbpx

cornu4.jpg

2,8 milioane de lei. Atât a primit, în ultimul deceniu, de la bugetul județului Prahova, comuna Cornu, unde au case de vacanță mulți politicieni, în special de la PSD. Acesta este doar un ”mărunțiș”, având în vedere că Ministerul Dezvoltării a alocat aproape în fiecare an sume uriașe pentru comuna devenită celebră după ce Adrian Năstase și-a cumpărat o casă și o fermă de găini.

Printre lucrările finanțate de la bugetul Consiliului Județean Prahova din 2008 până în prezent se numără amenajare spații verzi, utilități și drum de acces la sala de sport și centrul cultural, modernizare durmuri agricole, centrală fotovoltaică și modernizarea iluminatului public.

La ultima ședință a Consiliului Județean Prahova, în care s-au alocat 350.000 pentru Cornu, au existat și voci împotriva acestei decizii. Detalii și VIDEO aici:  Lista localităților care au primit bani de la Consiliul Județean. Comuna Cornu printre favorite.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cele mai mari fonduri primite de Cornu au fost însă de la Ministerul Dezvoltării, mai ales în timpul guvernării PSD. De exemplu, în anul 2014, când Liviu Dragnea era ministrul Dezvoltării, Cornu a primit 12,3 milioane lei pentru reparații drumuri și extindere rețea de canalizare. 

finantari cornu.jpg

Detalii aici: TREI MILIOANE DE EURO, DIN CELE ŞASE ALOCATE DE DRAGNEA SATELOR DIN PRAHOVA, AJUNG LA CORNU

Cornu a devenit celebră după ce în anul 2000, când Adrian Năstase, care era atunci premier și șeful PSD, și-a cumpărat o fermă de găini si o casa. Ulterior în zonă și-au cumpărat terenuri si case de vacanta mai multi foști lideri politici, printre care se numără Victor Ponta, Emil Constantinescu, Daciana Sârbu, Ilie Sârbu, Ioana Petrescu, Mișu Negrițoiu, Șerban Mihailescu și ex-președintele CJ Prahova, Mircea Cosma. 

Cum arată Cornu, comuna unde plouă cu bani de la guvern  

Lista alocărilor bugetare de la CJ Prahova comunei Cornu în perioada 2008-2018

Raspuns solicitare i_59_2018-page-001.jpg

Raspuns solicitare i_59_2018-page-002.jpg

Raspuns solicitare i_59_2018-page-003.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg