Amenzi de 72.000 de lei. Zeci de angajatori sancționați contravențional

itm-prahova-controale.png

itm-prahova-controale.png

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfășurat, în luna septembrie 2018, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă, în urma cărora au aplicat amenzi în valoare totală de 72.000 lei, a anunțat ITM Prahova.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a dat publicității rezultatele controalelor efectuate în luna septembrie. Opt persoane au care prestau muncă nedeclarată au fost depistate..

Astfel, în domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 199 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 39.000 lei.

„Totodată, inspectorii de muncă au identificat 8 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 97 de controale şi 81 de angajatori au fost sancţionaţi contravenţional. S-au aplicat amenzi în valoare de 33.000 de lei”, a precizat ITM Prahova.

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 17 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

„Primul pas în respectarea legislaţiei muncii presupune cunoaşterea şi înţelegerea prevederilor legale referitoare la relaţiile de muncă şi la securitatea şi sănătatea în muncă. Pentru atingerea acestui obiectiv, cu ocazia fiecărui control desfăşurat, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova oferă îndrumare în domeniul de competenţă a instituţiei persoanelor controlate, astfel încât să fie evitate situaţiile de încălcare a normelor legale”, a precizat ITM Prahova.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău