primar femei prahova2

După o campanie extrem de dură, patru femei au reușit să câștige lupta electorală în Prahova, în ciuda faptului că au avut numeroși contracandidați.

Cele patru femei care vor fi învestite în funcția de primar sunt Violeta Gonțea (PNL) la Drajna, Cosmina Ramona Pandele (PNL) – Berceni, Iuliana Dorina Mareș (PNL) – Tătaru și Ileana Cârlan (PSD) – Călugăreni.
Trei dintre femeile primar din Prahova, Violeta Gonțea, Iuliana Dorina Mareș și Ileana Cârlan, nu sunt la prima experiență de acest gen, acestea obținând un mandat de edil și în perioada 2012 – 2016.


Ileana Cârlan (PSD) a reușit să obțină mandatul de edil după ce a fost aleasă cu 330 de voturi valabile exprimate, clasându-se pe primul loc, la o diferență de numai 10 voturi față de contracandidatul său liberal care a primit 320 de voturi. De profesie contabil, Ileana Cârlan este la al cincilea mandat de primar.


Violeta Gonțea (PNL) a câștigat mandatul de primar în 5 iunie, cu 2.218 voturi (79.18%), clasându-se pe primul loc după ce contracandidatul său principal a obținut numai 503 voturi (17,95%). Este la al doilea mandat de primar și a trecut printr-o experiență neplăcută în momentul în care, la numai un an de la câștigarea alegerilor din 2012, a fost suspendată din funcție de Prefectura Prahova. După încă un an și jumătate, a câștigat procesul la Curtea de Apel Alba Iulia și s-a reîntors în funcție, dovedind că este o femeie puternică.


Iuliana Mareș (PNL) a câștigat Primăria Tătaru cu 476 de voturi (74,49%), la o diferență majoră față de contracandidatul său de la PMP care a obținut numai 63 de voturi valabil exprimate (9,85%). Iuliana Mareș nu este la primul mandat de primar, lucru care spune multe, mai ales cu privire la câștigarea simpatiei localnicilor.


Cosmina Pandele (PNL) a câștigat detașat Primăria Berceni cu 1.417 voturi (48,62%) în timp ce contracandidatul său, fostul primar al comunei, a obținut numai 909 voturi (31,19%). S-a înscris cu doar puțin timp înainte de alegerile locale în PNL.