primaria campinaRezultate ciudate la alegerile locale de la Câmpina. Câmpinenii l-au preferat din nou ca primar pe Horia Tiseanu, care a reușit să câștige al patrulea mandat, dar nu și partidul pe care acesta l-a reprezentat, votul politic din cel de-al doilea municipiu din Prahova fiind în defavoarea PNL-ului.

 

Astfel, conform rezultatelor parțiale, la Câmpina PNL a obținut 35%, PSD 32%, ALDE 8,9%, PMP 7,9 %, UNPR 4%, PRU 4%, PND 2.5%, Partida Romilor 1.7% și PP 1%. Cu aceste rezultate, viitorul Consiliu Local de la Câmpina va fi format din reprezentanții a patru formațiuni politice care au reușit să atingă pragul de 5 %. Așadar Consiliul Local Câmpina va fi format din PNL, PSD, ALDE și PMP. Niciunul dintre aceste partide nu a reușit să -și asigure majoritatea în Consiliul Local, astfel că va fi nevoie de alianțe care vor duce la negocieri.

Practic la Câmpina PSD este câștigătorul alegerilor, obținând un rezultat record pentru pe care nu a reușit să-l atingă în ultimii 20 de ani.

 

Având în vedere că în Consiliul Local Câmpina există 19 locuri de consilieri, distribuția pe partide se va face astfel: 8 locuri PNL, 7 locuri PSD, 2 locuri ALDE și 2 locuri PMP. Rămâne de văzut unde vor duce negocierile și cu cine vor alege să facă alianță cele două partide mici care au încurcat serios rezultatele votului de duminică. 

Rezultate ciudate la alegerile locale de la Câmpina. Câmpinenii l-au preferat din nou ca primar pe Horia Tiseanu, care a reușit să câștige al patrulea mandat, dar nu și partidul pe care acesta l-a reprezentat, votul politic din cel de-al doilea municipiu din Prahova fiind în defavoarea PNL-ului. Astfel, conform rezultatelor parțiale, la Câmpina PNL a obținut 35%, PSD 32%, ALDE 8,9%, PMP 7,9 %, UNPR 4%, PRU 4%, PND 2.5%, Partida Romilor 1.7% și PP 1%. Cu aceste rezultate, viitorul Consiliu Local de la Câmpina va fi format din reprezentanții a patru formațiuni politice care au reușit să atingă pragul de 5 %. Așadar Consiliul Local Câmpina va fi format din PNL, PSD, ALDE și PMP. Niciunul dintre aceste partide nu a reușit să -și asigure majoritatea în Consiliul Local, astfel că va fi nevoie de alianțe care vor duce la negocieri.