dezbatere

Cei 13 candidati la functia de primar al municipiului Ploiesti au participat,aseara, la ultima dezbatere electorala dinaintea alegerilor ce vor avea loc duminica, 5 iunie.

 

Dezbaterea, moderata de jurnalistul Catalin Stavri, a avut loc la Filarmonica "Paul Constantinescu" si a fost difuzata de postul local de televiziune WYL TV.

Fiecare dintre cei 13 candidati si-au prezentat proiectele pentru Ploiești cu privire la problemele ce țin de sănătate, de social, de învățământ, dar și proiectele individuale. In plus, competitorii au trebuit sa raspunde si intrebarilor adresate de publicul prezent in sala.

 

Vizibil bine pregatit pentru aceasta intalnire, candidatul independent Radu Popescu a fost marele castigator al dezbaterii electorale, fiind singurul dintre participanti care si-a prezentat ideile intr-o maniera logica, fara a divaga de la subiect.

Popescu s-a afisat extrem de increzator in sansele sale, spre deosebire de multi dintre contracandidatii sai care, pana la finalul dezbaterii, si-au aratat slabiciunile si, slaba pregatire. Aceste vulnerabilitati au fost taxate de Radu Popescu de-a lungul dezbaterii, incercand sa pastreze dezbaterea pe fagasul sau rational.

"Cred ca se face o confuzie intre fisa postului si programul electoral. Majoritatea colegilor mei, in aceasta seara, si-au prezentat programul electoral, fara ca multe dintre idei sa poata fi puse in fisa postului. Cand n-o sa mai cheltuim bani grei pe programe gen "lapte si corn", care in proportie de 80% nu se consuma de catre elevi, cand o sa ne intrebam de ce trebuie sa aiba 15 kg un ghiozdan al unui elev de clasele I-IV, poate atunci o sa ne concentram cu adevarat pe ce poate face Primaria in educatie, curicular si extracuricular", a spus transant Radu Popescu.

Radu Popescu se bucura de sustinerea unor importanti antreprenori din Ploiesti, unul dintre girantii sai fiind Edi Limboseanu, reputat medic si om de sport din municipiu. In plus, sondajele realizate de presa locala in timpul campaniei l-au pozitionat pe Radu Popescu, aproape de fiecare data, in fruntea clasamentului. (P.E.)
sursa: ph-online.ro