psro

Dragi locuitori ai Municipiului Ploiești,

Am avut ocazia, în această campanie electorală, să cunosc oameni din diverse categorii sociale, din toate zonele orașului, indiferent de zona în care aceștia locuiesc - periferică sau centrală, dar care au conștientizat multe nerealizări pe care le pot reproșa actualei clase politice și actualei administrații, și anume lucruri care ar fi putut conduce la îmbunătățirea traiului de zi cu zi.

Pretențiile cetățenilor Ploieștiului nu sunt deloc exagerate, ci doar vizează o infrastructură corespunzătoare, un iluminat public corect, o administrare mai bună a spațiilor verzi, un sistem de sănatate bine pus la punct și educație, o ordine mai eficientă și siguranța cetățeanului pe stradă, locuri de muncă decente, o viață culturală și sportivă bine pusă în valoare.

Trebuie să recunosc că am pornit în această campanie electorală oarecum temător, având în vedere aici atât experiența politică, cât și experiența oratorică a contracandidaților mei, materializată, din păcate pentru dumneavoastră, doar în interesul personal, și nu în interesul comunității din care provin, adica al comunității ploieștene.

Am avut ocazia să particip, în premieră, la o dezbatere electorală la care au fost prezenți 10 dintre cei 13 pretendenți la fotoliul de primar, unde am crezut că se vor dezbate probleme și proiecte importante care se vor derula în următorii 4 ani. Din păcate, și fără să îmi fie luat în nume de rău, am asistat la un spectacol ieftin, unde am aflat cum unii au salvat pădurile din mâna austriecilor, alții au fost viceprimari cu atribuții în domeniul social, cum un domn primar interimar a specificat să îl scuzăm pentru că a uitat ce voia să spună etc. La sfârșitul dezbaterii, la propunerea moderatorului de a face o poză de grup, șocul a fost să constat că un domn pirpiriu, care am aflat, ulterior, că este director adjunct într-o societate a primăriei, se zbătea efectiv luând fața fotografului oficial să prindă un cadru ideal cu favoritul său.

Pentru dumneavoastră, stimați cetățeni ai comunității ploieștene, voi realiza următoarele proiecte viabile:

Un nou spital de pediatrie;
Instalarea de panouri fotovoltaice (urmând ca cetățenii care sunt proprietari ai spațiilor unde sunt instalate aceste panouri să primească energie electrică la jumatate din preț);
Colectarea apei de ploaie (pe care oricum o plătiți operatorului de serviciu public) și folosirea în scop menajer pentru întreținerea spațiilor verzi;
Valorificarea experienței teoretice a corpului de cadre didactice al Universității Petrol-Gaze din Ploiești și îmbinarea cu experiența practică, pentru a aduce UPG în centrul politicii administrative ploieștene;
Crearea de noi spații de parcare a autoturismelor locuitorilor Municipiului Ploiești, care se va concretiza în betonarea și amenajarea, pe baza unor panouri prefabricate din beton, a albiei pârâului Dâmbu (deoarece, ca și dumneavoastră, m-am săturat de „plimbări cu barca pe pârâul Dâmbu”);
Amenajarea de pasaje subterane în zona Piața Victoriei și zona Piața Eroilor, în scopul fluidizării traficului rutier, reducerii zgomotului și poluării din zona centrală a municipiului;
Acordarea de audiențe cetățenilor Municipiului în maximum 48 de ore de la solicitare, întrucât consider că primarul trebuie să fie în mijlocul celor care l-au ales, iar administrația trebuie să fie transparentă, riguroasă și profesionistă.
Eliminarea plății impozitelor pentru mijloacele de transport în perioada în care acestea nu sunt folosite (dacă stau în garaj, ar fi corect să nu se plătească impozit pentru această perioadă).
Scutirea de impozit a cetățenilor care au efectuat anveloparea gospodăriilor personale (locuințelor).
Realizarea unui transport public civilizat, care să cuprindă și zonele limitrofe, dar și achiziționarea de mijloace de transport în baza OUG nr. 34 privind achizițiile publice.
Înființarea școlilor profesionale (școli de arte și meserii), întrucât în viitor există posibilitatea să fie doar o lume de doctori și ingineri, iar Ploieștiul are nevoie și de mecanici auto, sudori, tehnicieni, operatori, prelucători prin așchiere, forjori, dar și o colaborare între mediul de afaceri și unitățile de învățământ pentru ca absolventii acestor cursuri acestor școli profesionale să poate desfășura practica în aceste unități, iar ulterior să poată fi recrutați de mediul de afaceri care le oferă un loc de muncă decent.
Verificarea cu rigurozitate a listei beneficiarilor de ajutoare sociale și păstrarea doar a celor care au în realitate aceste nevoi, înlăturând orice posibilitate pentru cei care vin să își ridice ajutoarele cu taxiul sau cu mașini de mii de euro.
Cetățenii sunt egali în fața legii, plătesc taxe și impozite, drept pentru care consider că nu trebuie să stea drepți în fața operatorilor serviciilor publice locale, situația trebuind să fie exact invers, în sensul că cetățeanul trebuie să plătească doar în raport cu calitatea serviciilor primite (apă, canal, termoficare, salubritate).
În premieră pentru țara noastră, propun desfășurarea serviciului de salubritate, pe timpul nopții sau dimineața devreme, fără a fi afectat confortul sau starea de odihnă a cetățenilor.
Spațiile existente la parterul stadionului Ilie Oană nu voi accepta să mai fie închiriate la un preț jenant de mic de anumiți domni din consiliul local, ci ar fi de preferat ca acolo să funcționeze un muzeu în care să fie trecută istoria clubului Petrolul Ploiești.
Propun pentru fiecare cartier un proiect integrat de creșă, grădiniță, școală, mini-teren de sport, punct de prim ajutor.
În Bulevardul București voi deschide pasajele subterane, le voi amenaja corespunzător și voi asigura paza cu Poliția Locală. Cu ajutorul tinerilor talentați, voi realiza un design corespunzător separatoarelor din zona Bariera București.
Având în vedere că alegătorii pot sancționa legal politicienii doar prin vot, vă îndemn să vă prezentați la urne Duminică, 5 iunie, drept pentru care îmi permit să vă sugerez să îl votați pe cel care nu v-a mințit în această campanie, pe cel pe care îl veți putea trage la răspundere dacă nu îndeplinește proiectele propuse, întrucât cred că v-ați săturat și dumneavoastră de primari, consilieri locali și consilieri județeni care sunt marionete conduse de grupuri de interese.

Contracandidații mei au descoperit abia în această campanie mersul pe jos, coborâtul din mașini de producție autohtonă, mângâiatul pe creștet al copiilor dumneavoastră, vorbele că aveti cel mai frumos animal de companie, ajutorarea bătrânilor să treacă strada, prezentarea pompoasă a “realizărilor” dumnealor. Îmi permit să îi întreb în numele dumneavoastră: Mandatele trecute, pentru care ați cerut votul de atâtea ori, nu le-ați fost PRIMARI, domnilor?

În speranța unei colaborări fructuoase,

Al dumneavoastră

Dr. CHIRIȚESCU MIRCEA – HORIA,

Candidatul PSRO pentru Primăria Municipiului Ploiești (P.E.)