savu

Senatorul Daniel Savu, candidat independent la Primăria Ploiești, a postat pe blogul său un text despre actuala clasă politică:

 

Deși liderii principalelor formațiuni politice s-au lăudat că vor impune și vor respecta criterii de integritate pentru candidații la alegerile locale, potențialul “penalilor” din partide este folosit la maxim în actuala campanie electorală, chiar dacă aceștia se mulțumesc pentru moment cu planul secund.

Este însă mai mult decât evident că acest sprijin îi va transforma pe viitorii aleși în executanți ai ordinelor și intereselor de partid, care vor veni cu siguranță ulterior. Nimic schimbat față de toate experiențele negative de până acum, nici măcar o minimă intenție de reformă. Din contră, se pregătește aceeași goană după funcții pe criterii politice, același joc al negocierilor pentru a impune promovarea oamenilor și a dominațiilor politice în administrație.

La Ploiești, procedura se aplică perfect în cazul principalelor partide reprezentate și în prezent la nivelul Consiliului Local. Cu cât candidații sunt mai “modești” și mai “datori” partidului care i-a promovat, pentru că doar prin forțele lor nu ar fi avut nici cea mai mică șansă, cu atât mai puțin vor avea dreptul să decidă ceva după alegeri.

 

Așa că, înainte de a merge la vot, urmăriți cu atenție personajele care se află în dreapta candidațior sau pe cei care se prezintă ca membri ai staff-ului. Veți regăsi acolo persoane cercetate penal, interesate de banul public, care vor impune pe cine vor și când vor, pentru că ei se pregătesc să devină adevărații lideri, chiar dacă acum nu se află pe buletinele de vot. (P.E.)

 VIDEO Daniel Savu despre politicienii penali care stau in umbra candidatilor in alegerile locale