plopu punte rupta raniti victime spital

Campanie electorala plina de spaima si vanatai intr-o comuna din Prahova.

 

Zece oameni, sustinatori dar si un candidat la alegerile locale, au ajuns la spital si au nevoie de ingrijire medicala dupa ce podetul pe care il traversau intr-o actiune electorala s-a rupt, iar victimele - barbati si femei - au cazut de la inaltime. Printre raniti se afla si o femeie insarcinata, dar si o adolescenta.

20 de sustinatori ai unui candidat la functia de Primar al comunei Plopu au pornit dis de dimineata in prin localitate. Ca sa ajunga intr-o zona importanta a comunei aveau de trecut un podet care a cedat sub greutatea lor. Voluntarii au cazut unii peste altii. Intre ei chiar si pretendentul la fotoliul de primar.Andreea Radulescu, localinca: "Erau claie peste gramada, o fata insarcinata am inteles ca are picorul rupt si toti au cazut. Puntea aia e de ani de zile facuta."

In zona au ajuns in scurt timp numeroase echipaje de urgenta. Apoi ambulantele i-au dus pe rantiti la spital.

 

Andrei Ilinca, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Ploiesti: "Initial s-au prezentat 9 persoane , 6 barbati, 3 femei printre care si o gravid in 8 luni. Avem mai multe entorse, contuzii usoare in cazul gravidei a fost trimisa pentru un control suplimentar ginecologic si avem si o minora adusa de la spitalul de pediatrie pentru o ecografie."Localnicii sustin ca podetul are 35 de ani, timp in care nu l-a reparat nimeni, asa ca incidentul nu i-a surprins.Primarul in functie a gasit si el o explicatie pentru cele intamplate.

Andrei Balanescu, primar Plopu: "Am auzit ca au jucat hora unirii. A cedat unde nu are pilon de sustinere a cedat si s-a rupt."Din fericire cei mai multi raniti au plecat acasa dupa ce medicii le-au tratat ranile. Doar tanara de 17 ani va fi operata la picior si probabil va mai ramane internata la spitalul de pediatrie.

De asemenea, printre raniti este si unul dintre vicepresedintii PSD Prahova, Laura Moagher, care conduce Parcul Constantin Stere aflat in subordinea Primariei Ploiesti.

 

Cat despre campania electorala, ea va continua si la Plopu. Iar primarul care va fi ales trebuie sa repare podetul.
sursa: stirileprotv.ro