daniel savu

Daniel Savu, candidat independent la Primăria Ploiești, a postat pe blogul său ce măsuri sunt necesare pentru combaterea poluării din oraș.

 

Poluarea nu este tratată ca o problemă gravă a Ploieștiului, deși prin efectele ei provoacă disconfort și afectează starea de sănătate a cetățenilor. Este una dintre temele ce mi-au fost sesizate de ploieștenii care locuiesc atât în nordul orașului, cât și în celelalte cartiere aflate în apropierea zonelor industriale. Oamenii spun că fenomenul a devenit un rău cu care autoritățile par a se fi obișnuit, pentru că nimeni nu a putut remarca măsuri de natură să schimbe radical situația.

Ca viitor primar al Ploieștiului, mi-au cerut să determin autoritățile de mediu să monitorizeze mult mai atent nivelul de poluare din oraș și să impună respectarea legii. Ca urmare, una dintre primele decizii pe care le voi lua dacă voi fi ales în această funcție va fi aceea de a solicita Gărzii de Mediu să verifice cu o frecvență adaptată realităților de fiecare zi, emisiile de la rafinării și fabrica de detergenți din nordul orașului. Iar dacă laboratorul mobil din dotarea Agenției pentru Protecția Mediului, prin care se măsoară noxele, este în continuare nefuncțional și cei responsabili nu fac nimic pentru a remedia situația, iau în calcul să sesizez inclusiv Guvernul, astfel încât să rezolvăm această problemă esențială într-un oraș poluat ca Ploieștiul. În situația în care nici la acest nivel lucrurile nu vor fi soluționate, mă gândesc chiar la implicarea municipalității pentru achizițonarea unui astfel de laborator mobil.

Cred că este o prioritate suficient de importantă a orașului, de un interes public evident, astfel încât autoritatea locală, printr-o decizie a viitorului Consiliu Local, să fie îndreptățită să se implice. (P.E.)